Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čím asi budou hasit požár na Ukrajině? Zase sankcemi?

Paní kancléřka Merkelová a prezident Holland jedou hasit požár? Tak mně napadá, není to už trochu pozdě, zatím jen ten požár udržovali, aby neuhasl. Jejich prohlášení a neustálá snaha o to, zatáhnout Rusko do onoho konfliktu jako hlavního hráče? Ani pan Holland není spolehlivým člověkem, alespoň co se týká obchodu. Když na něj zatlačili, tak zastavil předání zaplacených lodí Rusku. Celkem se hodně divím že to Rusko tak dlouho drží v zahraniční politice celkem klidnou rétoriku. Není třeba opakovat ty nesmysly o násilném převzetí Krymu, nebo o tom, že UA bojuje proti pravidelné armádě Ruska. Není třeba ani připomínat, jak se chovalo Německo a EU když z USA zaveleli – udělte SANKCE. Ani jeden z těchto představitelů se nepřesvědčil o tom, o čem skutečně je na východě Ukrajiny ona válka. Nikdo z nich nijak netrpí výčitkami svědomí, že tam umírají civilisti, ženy, děti, starci. Nikdo je totiž nevidí. Oni jezdí jen v luxusních limuzínách schovaní za neprůstřelnými skly. Jezdí usedat do pohodlných křesel a projít se potom podél přichystaných rautů. Člověku je z té představy zle! Od začátku Rusko upozorňovalo na možnost konfliktu, pokud se nebude jednat.

Neposlouchali jej! Ale nebylo to jen Rusko kdo varoval. Dokonce kritická slova padala i v Bundestagu na adresu paní Merkelové, která nasadila neutrální obličej, jako by se nic nedělo. Ten výraz nezměnila, ani když ji jeden z poslanců připomněl, že v Kyjevské vládě je několik lidí s fasistickým zaměřením. Nikdo neprotestoval, když byly v Kyjevě vyzbrojovány skupiny neonacistů a příznivců Bandery. Nikdo neudělal nic pro to, aby byla Kyjevská vláda donucena jednat, místo toho aby poslala na východ země armádu pod legendou boje s teroristy. Ono se totiž na to nic nedá říci. Jen by měl někdo zodpovědět otázku, zda jsou lidé na východě všichni teroristy. Tam nejsou jen rusové, ale i ukrajinci, kteří při hlasování dali přednost samostatnosti republik, před společným svazkem s Kyjevem. Proč asi? Nikoho nenapadá důvod? Je jich víc. Jedním z nich je i to, že ten východ živil svojí výrobou Kyjev. Proto dnes nemůže Kyjev dopustit, aby o tohle technické území přišel.

Jestliže dnes paní Merkelová a Holland přichází s iniciativou v době, kdy se v Kyjevě vystřídal už kde kdo, třeba šéf CIA, různí senátoři a nyní je na místě opět Kerry, pak jsem přesvědčen, že se opět nic nezmění, opět jakýsi kosmetický pokus pro jiné. Ty nápady o tom, aby Putin domluvil separatistům, nebo snad odvolal ty jednotlivce, kteří šli bojovat za své krajany na východ, jsou naprosto nesmyslné. Jako by snad Putin tuto oblast ovládal. Za poslední dobu bylo potvrzeno, že UA nebojuje proti pravidelné armáde RF, ale proti jednotlivcům, kteří jsou zařazeni v útvarech povstalců. Že zásobuje Rusko zbraněmi, asi ano, ale vážně je někdo tak naivní, že si myslí, že druhá strana dostala jen z Ameriky deky, od nás zimní mundůry a od Britů neprůstřelné vesty? To, že se Kyjevu moc nedaří ona několikátá mobilizace si umí asi představit každý, ostatně ta první mobilizace, kterou vyhlašoval ještě Kličko, dopadla dost velkým fiaskem, když se přihlásilo pouze 6 000 mužů. Takže oněch 50 000 lidí, které chce pan Porošenko mobilizovat, je nejspíš jeho zbožné přání. Asi podobně jako na východě naverbovat 100 000 vojáků, i když je to reálnější, protože tam je motivace daleko větší.

Přijít v této době s novým plánem a zvlášť s nápadem celistvosti Ukrajiny včetně východu, je naprosto nereálné. Tahle země se už dávno rozdělila. Dobu, kdy se ještě dalo jednat o federalizaci na což kladně reagoval jak Kerry, tak Lavrov, už dávno propásli. Takže se mi zdá, že je to akce jen pro hlupáčky, aby bylo čím zdůvodnit další sankce proti Rusku. Vždyť to je snadné, napíše se nějaký naprosto nerealizovatelný pamflet a poté se sdělí – Rusko opět odmítlo….   Jen si vzpomeňte, kolikrát odmítl Porošenko jednat s povstalci. Přitom jsou to jen jejich lidi s jiným názorem. A proto musí být eliminováni, copak kdyby to bylo nakažlivé?!!

Ale třeba skutečně něco dokáží i když už zbytečně zahynuly tisíce lidí! Moc bych si to přál.

Apropo, zase nám média zapomněla ukázat protesty v Kyjevě ... a určitě tam bylo víc lidí, nežli těch protestujících proti Zemanovi, ani nedávno protestující studenty proti Porošenkovi ve Švýcarském Davosu. Inu asi si budeme muset zvyknout na výběrové zpravodajství!

Autor: Miroslav Nigrin | čtvrtek 5.2.2015 17:00 | karma článku: 38,58 | přečteno: 1395x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1146x | Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik