Chudáci, nebo ti z Trojského koně?!

Jsme vážně tak nelidští, nebo je v tom něco jiného?  A chtějí u nás vlastně zůstat? Ano, řeč je o imigrantech. Vidám v poslední době mnoho článků o tom, kterak jsou češi nelidští, když odmítají brát do své země uprchlíky.

Co na to třeba Spojené státy, ale nejen ty, které mají svůj podíl na tomto exodu? Jistě, USA nás nabádají – oni se ustanovily tím světovým četníkem, vyučujícím a moralistou zároveň. Přestože se u nich co chvíli zastřelí nějaký ten černoch, a teď mají jistě radost všichni ti, kteří na různé diskusní příspěvky mají onen okřídlený slogan:  A vy zase v Americe mlátíte černochy!, všimněte si, už je nemlátí, už je střílí. Jistě v některých případech to bude nejspíš právně podloženo, ale jsou to všechny tyto případy, navíc jak je to dlouho co ještě vlastně ani neměli volební právo? No a tihle nám vzkazují, že se špatně chováme k naší romské menšině. Taky si to myslíte? Jestlipak jim připomíná někdo ony lidi v bílých kápích  z KKK? Nejspíš to bude něco jiného. Ale abych se vrátil zpět k tématu.

Pan Schwarzenberk nám např. připomenul, jak nás pěkně přijímali třeba v Německu, Rakousku i jinde. No pravda – přijali zdejší emigranty a po výslechu, mnohdy i za přítomnosti Amerického zástupce, je nechali měsíce v utečeneckých táborech. Nutno dodat, že tohle byli Evropané v Evropě. V podstatě stejná kultura a pokud vím, tak naší Československou kulturu rozhodně na Západě dobře znali a vážili si jí. Já tvrdím pane Schwarzenberku, že jste dost vedle, když se snažíte spojovat tyto kultury – onu československou a islámskou.  Ale to není jen o panu knížeti,  objevil jsem rozhovor s paní Táňou Fischerovou – také kritizuje našince za to jací jsou. Ale jsou opravdu takoví. Možná si paní Fischerová ani moc nepřipouští to, že není vyloučené, že mezi těmi běženci jsou i buňky IS. Opravdu bude taková hrdinka, že si vezme do své rodiny lidi, kteří nemají naprosto žádný vztah k lidskému životu? Opravdu bude chtít bydlet vedle ubytovny s těmito lidmi? Vím že jsou  smutné ony fotografie malých dětí, žen které prchají před válkou a násilím. Co vzít jen je – ale máme na to dostatek prostředků? Vždyť se tady lidé skládají na kde co, sbírají víčka od pet lahví, budeme mít i na to, život tyto lidi? Je to Problém! Takže k té naší údajné nelidskosti mne napadá, zda to naše společné NE IMIGRANTUM není spíš jen obava a špatné zkušenosti? Tu uříznutá hlava, tu vystřílená redakce časopisu, tu postřílení turisté, lze při takových zkušenostech mávnout nad bezpečností své rodiny, svých přátel, své země, klidně rukou a říci – tak vítejte a nebuďte smutnej, dejte si pivo…?  Smutný by měl být každý z nás, že za nás rozhoduje naše „vrchnost“ která je sama tlačena jinými … a jen proto, aby se o nás špatně nehovořilo, tak je schopna uvrhnout naší zemi a její obyvatele do problémů, ale to není jen v otázce imigrantů. Ale to vy přece víte! Ale pozor není to jen vrchnost, jsou to také oni "zlatokopové" kterým je jedno co se bude dít, hlavně že z toho budou nějaké penízky!

 

Krásný den pro vás všechny.  A třeba v pátek večer na slyšenou na Svobodném vysílači!

Autor: Miroslav Nigrin | středa 1.7.2015 13:47 | karma článku: 36,57 | přečteno: 1520x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69