Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Čekání na Blanické rytíře.

Člověk znalý pověstí o Blanických rytířích a také o Bruncvíkovi, jistě ví, kterak to bylo s jeho kouzelným mečem, jeho věrným lvem a družinou rytířů spících v hoře Blaník, kteří v dobách nejhorších pro tuto zemi a lid její, z hory vyjedou, vedeni Svatým Václavem, na pomoc od nepřátel jejích.

A tak tady čekáme, zatímco v Blaníku rytíři spí, ale nejspíš to bude tím že nemají informace o tom kterak se v zemi České věci mají a nebo je možná  i mají, ale co naděláš s mečem i když je kouzelný, proti korupci a  zlodějinám. Doba rytířů a cti dávno minula, ale je pravda, že některá svá pozitiva také měla. Třeba své veřejné pranýře, třeba potápění nedobrých a nepoctivých řemeslníků v koších do řeky a vystavování veřejné hanbě, či utnutí ruky zlodějům. Tvrdá doba že? Doba moderní je na tom v podstatě podobně - jen ony pranýře vyměnila média - rozdíl je v tom, že tehdejší pranýř nebyl poplatný majiteli onoho plácku, ale jen právu, takže pranýřem byl jen jedním - dnes je těch pranýřů několik a to co jedni pranýřují, jiní zase chválí a naopak. Ruce se neamputují, protože by tento chirurgický zákrok nechtěla nejspíš VZP uhradit a potom, čím by mnozí poslanci a senátoři, či členové vlády hlasovali? ..  No máte pravdu, proto tam mají ona hlasovací zařízení a ruku by mohli zvednout druhou. Potápět je v koších do Vltavy by nebylo od věci, protože by to mohla být velká legrace a lidí by bylo jistě více nežli na jarmarcích a kdyby to přenášela nějaká televize pak by se jí jiste zvedla sledovanost. Jenže kdo ví, jaký by to udělalo v myslích lidí guláš, kdyby třeba zjistili, že se v koši nachází ten, který se jim zdál byt zrovinka tím nejpoctivějším a dokonce o sobě samém prohlašoval že boj s korupcí nevzdá.

A my si tady čekáme a Svatý Václav jen v kalendáři, po klapání kopyt jeho družiny ani vidu ani slechu. Kdo ví, třeba ještě není pro nás ta nejhorší doba, ale lepší už zřejmě nebude, když i náš pokladník řekl, že jsme všechno proflákali a prožrali. No a proč tedy vyjíždět na pomoc flákačům a darmožroutům. Těch okamžiků, kdy už bylo tomuhle národu ouvej tady už bylo a Václav nikde, ať už to byla potupná Mnichovská dohoda následovaná okupací a válkou, nebo potom rok 1948, ale i rok 1968 - ale považte, copak jde postavit koně proti tankům a jak se zdá tak ono ouvej se národu nevyhýbá. Smutné na tom je, že by mnohdy musel ten Václav s družinou zasahovat proti lidem zdejším a né cizákům. A tak klidně dál odpočívá v Blaníku se svými rytíři, jen jeho potomci jsou snaživí a chtějí se mu přiblížit, ani né však svojí zbožností ctí a dobrotou, jako spíš okázalostí a malichernými výstavkami svých jmen na odiv lidu z pater nižších a světu okolnímu. Ten Svatý je na koni na svém náměstí v Praze, další, který vůbec svatým nebyl a holdoval všemu čemu holdovati lze, teď visí vedle nápisu Aeroport Prague, no a ten poslední bude mít svoje sídlo a určitě se dočká také nějakého toho pomníčku. Prozatím stačí jeho podobizna na známkách, jeho věhlas coby Euroskeptika a experta přes globální oteplování, faunu - až po ekonomiku.

Tak proč vlastně vyjíždět, vždyť kdyby měli vyjet na každou naší lapálii, tak by měli za měsíc koně ošoupané podkovy a Václav by měl bolavé rameno z toho točení mečem nad hlavou.

Nějak mně z toho výčtu vypadla maličkost že? A co my? .... no co by?  My bychom neměli čekat na Svatého Václava a jeho družinu, ale měli bychom vyjet sami a udělat pořádek v tom chaosu který tady už několik roků vládne, vyměnit ty, kteří tam nemají co dělat a jen dělají že dělají, pozavírat ty, kterým se zachytily za drápy veřejné prostředky a na místa nejvyšší hledat ty, pro které nejsou důležité peníze, moc, sláva - ale skromné lidi, odborníky, kteří budou schopni se domluvit mezi sebou a budou dělat vše pro tento lid a jeho zemi! Že takoví lidé nejsou - nevěřím!

 

Vše nejlepší k dnešním jmeninám všem Václavům, Vaškům, Vašíčkům, Venouškům ...atd.  užijte si svátečního dne!

Autor: Miroslav Nigrin | pátek 28.9.2012 7:57 | karma článku: 36,51 | přečteno: 3430x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

ANALÝZA: Fiasko číslo 2. Jak se lhalo o Bidenovi a všichni to věděli

2. července 2024

Premium Boj Joea Bidena s vlastní stranou a nápomocnými médii, jež ho vyzývají, aby zabalil boj o Bílý dům,...

Cestující, upeč se. Řidiči autobusů MHD sbírají pokuty i za vypínání klimatizace

1. července 2024

Premium O pětistovku z výplaty přišel minulý měsíc řidič Jiří, kterého kontrolor načapal, že v autobuse z...

Vládla výbuchům, unikala gestapu. Skutečnou Bondgirl pak zavraždil milenec

7. července 2024

Premium K vítězství spojenců ve druhé světové válce přispěly velkou měrou ženy, které se jako tajné agentky...

Krkavčí matka prodala své děti za dva dolary, fotka otřásla Amerikou

7. července 2024

Seriál Vinili ji, že za zinscenování fotografie dostala zaplaceno, s prodejem potomků to ale myslela...

Spadlý strom v Praze zranil dva lidi. Bouřky v Česku komplikovaly dopravu

6. července 2024  11:58,  aktualizováno  22:56

Silné bouřky, které v sobotu večer přecházely přes Česko, za sebou zanechaly mnoho škod, potíže v...

Střelba na oslavě v Kentucky má pět obětí, podezřelý zemřel v nemocnici

6. července 2024  22:22

Po masové střelbě ve městě Florence v americkém státě Kentucky je nejméně pět mrtvých včetně...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik