Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Částečné vyklizení ubytoven - AMNESTIE PREZIDENTA!

Je pravdou, že naše věznice už praskají ve švech a v podstatě toto ubytování téměř hotelového typu zaplatí i daňoví poplatníci, ale udělat amnestii a pak se doslechnout že i tohle je jedním z důvodů, je trochu silná káva! Pan prezident Klaus pravda, byl v tomto směru šetrným a tak ony milosti (i ty sporné, údajně zaplacené) byly z jeho strany skutečně věcí mimořádnou. Ale proč by se to neudělalo na konci jeho období, navíc ke dvacátému výročí rozdělení společného Československa. Nevím jestli můžeme něco slavit a při rozhovoru pánů premiérů Slovenska a Česka bych řekl, že těmi šťastnějšími jsou Slováci, protože jejich premiér stojí nohama na zemi a nepoužívá prázdná gesta ani stále se opakující údaje, ale dokáže říci, že hlavním úkolem jeho vlády je to,aby se lidé na Slovensku měli lépe, zatímco náš premiér vykládá, jaká tabulková místa v Evropě obsazujeme a v podstatě jak dobře se už máme.  Takže v tomto směru vedou Slováci protože mají za premiéra člověka, zatímco my tady máme jakéhosi robota s pamětí na čísla a brněním, ze kterého za ty roky prosezené v úřadech nejvyšších, už nám značně vyrostl, ale né do výšky.

Pan kníže stejně jako pan premiér s amnestií souhlasí, protože když kývnou hodně hlasitě, tak to pro pana knížete může mít přínos dalších hlasů v jeho turnají o prezidentský stolec, i když pravda - turnaj v jeho případě vlastně nepřipadá v úvahu, protože představa tohoto aristokrata sedícího ve zbroji na koni a držícího dřevec je tak humorná, že bych asi umřel smíchy dřív než by tento vzácný pán spadl z koně, né jsa zasažen protivníkem, ale poté co by při zběsilé jízdě usnul - no a když si do té grotesky přimyslím ještě jako protivníka pana Zemana objimajícího před jízdou nějakou vzrostlou sosnu pobliž kolbiště, tak to bych se asi nedostal se suchým spodním prádlem na toaletu!...

No a pro pana premiéra  by to mohlo být pár hlasů pro jeho stranu v případných volbách. Jedno je ale jasné všem, je třeba ty narvané věznice nějak vyprázdnit abychom tam mohli nacpat jiné.  Vlastně se tím uleví panu Bartákovi a nebude neustále nemocný, tudíž už nebude potřebovat omluvenky na docházku k soudu, a kdo ví,  zda se stopne proces paní Parkanové, nebo pana Michala mladšího, ale pravděpodobně se ven dostane silniční pirát Trpišovský, zruší se trest nedbalé řidičce Rolincové atd.

No a jaký dopad to bude mít na samotné lidi kteří budou propuštěni, tedy na ty zlodějíčky a násilniky kterých bude něco kolem šesti tisíc, kolik z nich má ještě nějaké civilní, rodinné zázemí? No zeptejte se sami sebe, co by jste dělali, kdyby vás z vyhřáté chaty s plnou penzí najednou někdo vystěhoval ven do zimy a v podstatě bez prostředků?  .....  A druhá věc, dopad na společnost? Troufám si tvrdit, že minimálně šedesát procent z těch propuštěných bude do půl roku zpět, protože stihnou páchat další trestnou činnost. 

Takže nevím, ale nezdá se vám, že ta amnestie je v podstatě Danajským darem jak pro ty propuštěné stejně jako pro veřejnost?

Co k tomu dodat - snad slova pana premiéra, který vyměnil sváteční obídek u Klausů v Lánech, za pokec před kamerami společně se Slovenským premiérem Ficem nad otázkami Václava Moravce, no prostě pan prezident na to má právo a to také využil. A proč mu zazlívat tu velkorysost, když už to je naposledy, viďte! Nutno dodat, že tato amnestie je skutečně relativně malá oproti té, kterou vyhlásil před lety Václav Havel a vypustil asi 23 000 vězňů do ulic, přestože byl varován, že to není dobrý krok a výsledkem byla spousta trestné činnosti od majetkové až po mravnostní nebo násilnou a stejně se velká část propuštěných do roka vrátila zpět do věznic. Ale stihli napáchat spoustu zla!

Autor: Miroslav Nigrin | středa 2.1.2013 12:45 | karma článku: 29,30 | přečteno: 1377x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

Věnovat se v současnosti dění na Ukrajině je asi zbytečné. Informace které nám jsou předkládány a napřed řádně prokátrovány i s drobnými fejky, známe všichni. To, že máme dnes na nejvyšších pozicích „politiky“

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55 | Přečteno: 662x | Společnost

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

nařiďte si hodiny, válka na Ukrajině začne ve středu. Takže si nezapomeňte pustit ČT24 kde se dozvíte jistě nejvíc. (jindy by to byla poplašná zpráva, ale tohle jsou jistě 100% informace od západních rozvědek, tedy ty správné)

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02 | Přečteno: 1553x | Diskuse| Politika

Miroslav Nigrin

Hrátky mocných aneb opět o nás bez nás!

Co myslíte, zkuste si odhadnout, kolik lidi u nás ale i v Evropě by vzalo zbraň a šlo bojovat proti Rusku. Vlastně tohle chrastění zbraněmi zase zaznívá jen od generálů a výrobců zbraní. Ono je dost těžké říci,

8.2.2022 v 13:55 | Karma: 31,40 | Přečteno: 573x | Společnost

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

Tak se v tom přestávám orientovat. Vy ano? Stále se dozvídám další a další věci ohledně plynu. Teď se do toho bude ještě „montovat“ Green Deal.

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69 | Přečteno: 795x | Společnost

Miroslav Nigrin

Potrestejme Rusko a střelme se do nohy!

Nějak se mi nechce uvěřit tomu co čtu. Připadá mi to jako jeden velký vtip, nebo spíš nějaká hra žáků zvláštních škol. USA se radí s Evropou, jak zakročit proti Rusku... zase sankce (úsměvné, když nefungují, nebo je to účel?).

8.12.2021 v 14:51 | Karma: 38,46 | Přečteno: 1147x | Společnost
  • Nejčtenější

Silné bouřky zasáhly Česko, v Praze průtrž zatopila ulice a omezila dopravu

27. června 2024  11:22,  aktualizováno  18:29

Přímý přenos Na Česko během odpoledne udeřily silné bouřky. Postupovaly od jihozápadu ke středním Čechám. Kolem...

Rychlík z Prahy narazil na Slovensku do autobusu, zemřelo sedm lidí

27. června 2024  18:35,  aktualizováno  28.6 10:48

Sedm lidí zemřelo a pět dalších se zranilo při srážce rychlíku s autobusem na jihu Slovenska. Vlak...

Silné bouřky se přihnaly do Čech, pak řádily na Moravě. Hasiči odklízejí škody

30. června 2024  12:17,  aktualizováno  23:06

Přímý přenos Meteorologové varovali, že se v neděli objeví velmi silné bouřky s přívalovým deštěm a krupobitím,...

600 °C a mix jedovatých látek. Proč prudce přibývá požárů solárních panelů

30. června 2024

Premium V úterý hasiči zasahovali u výbuchu rodinného domu v Šonově na Náchodsku. Pravděpodobná příčina?...

Hrůza, závory se zvedly, říká svědkyně. Vlak jel po zavřené koleji, uvedl ministr

28. června 2024  11:21,  aktualizováno  15:52

Rychlík z Prahy, který se ve čtvrtek srazil na Slovensku s autobusem, jel po koleji, jež byla pro...

Pavel i se dvěma členy vlády zamíří na summitu NATO ve Washingtonu

4. července 2024  10:27

Aktualizujeme Prezident Petr Pavel povede příští týden delegaci České republiky na summitu NATO, který se koná 9....

Policie hledá muže, který se vezl na spřáhle vlaku. Zveřejnila fotografie

4. července 2024  10:26

Policisté zveřejnili fotografie muže, který v červnu na Plzeňsku vylezl na spřáhlo vlaku a nějakou...

Atentát na Fica nově vyšetřujeme jako teroristický útok, oznámil prokurátor

4. července 2024  9:41,  aktualizováno  10:24

Úřady nově vyšetřují květnový atentát na slovenského premiéra Roberta Fica jako teroristický útok,...

Muž nechal psa v bytě plném výkalů téměř vyhladovět, hrozí mu šest let

4. července 2024  10:24

Případ, který před třemi měsíci otřásl Uherským Hradištěm, bude mít patrně soudní dohru....

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1603x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik