Bude Ukrajina stavět rušičky televizí a rádií?

Nikde od našich demokratů neslyším, že by protestovali proti takovému kroku, jako je vypnutí televizních stanic. Kde jsou oni "spravedliví", kteří tolik obhajují práva? Vždyť by měla vládnout svoboda projevu a svobodný přístup k informacím. Nebo to v Kyjevě neplatí? To jsem ale potom na pochybách zda to má cokoli společného s demokracií.

Že by se v rámci jejich pojetí demokracie stala Ruská televize onou štvavou vysílačkou jako tomu bylo za totality u nás se Svobodnou Evropou a Hlasem Ameriky? A k zamezení sledování tohoto média vystavěl režim rušičky, takže se po naladění ozýval jen bublavý zvuk pod kterým člověk jen trochu vytušil nějakého moderátora.

Další ponaučení - není demokracie jako demokracie. Kdyby Rusko vyrušilo všechna západní vysílání pak by byl křik zejměna z potentátů EU a USA. V Kyjevě se porušuje svobodný přístup k informacím a nikdo neprotestuje. Pan premiér Jaceňuk bude to jediné, co ukrajinci uvidí a uslyší. Jeho bláboly o tom, že nechtěli vyvolat konflikt a tak odvolali svojí armádu ... nějak zapomněl říci, že se mu z té armády vrátilo z 18 000 vojáků, jen 2 000. Ono se dost špatně bojuje s armádou kterou nemá tato "vláda" pod kontrolou. No a ještě aby se lidi dozvěděli, že paní Tymošenková hodlá pozabíjet rusy a vyhladit je jaderným úderem. Proto se musí tyto informace ukrýt, protože by na to všeobecně lidé slyšeli v negativním slova smyslu, myslím si, že nejen rusové žijící na Ukrjině. Bylo by možná dobře pánové z Washingtonu a Bruselu - i dámy, aby k tomuto kroku někdo alespoň něco řekl. Nebo budete mlčet a schvalovat další nedemokratický postup z Kyjeva?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Nigrin | středa 26.3.2014 12:26 | karma článku: 33,32 | přečteno: 911x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69