Boží Vašek aneb jak se stát Bohem?

Není to v podstatě nic složitého a můžete to za těch posledních pár let okouknout z dění u nás. A příkladů vážících se k jednomu člověku je tu víc než dost

Když seděl v kriminále, učil se tam anglická slovíčka a chodil přikulovat byl v podstatě nikdo. Byl jen rebel, který i přes varování si nedal pokoj a tak žil na náklady státu a částečně i chodil přikulovat. Ale těm komárům to prostě vždycky dal nějak sežrat. Podpora ze Švédska chodila pravidelně a na nějaké ty tuzexové dobrůtky v lavinkách tak bylo. Byl v pohodě – proč?  Inu protože s tím vlastně oni nemohli nic udělat. Dnes bude mít na věznici svojí desku!

Potom přišli studenti a začal mazec .. co honem udělat? Hlavně se objevit před davem, nějaká figura musí tohle vést, studenti – NE, ti nemají nárok stačí že to začali no a těch pár vůdců, těm se nějaké to místo nahoře najde. V podstatě byl obyčejným chlapem, trochu vyčůraným ale proč ne. Měl rád pivo a štamprli, měl rád děvčata… no proč ne! Jak říkám, obyčejný Véna. Toho neobyčejného z něj začali dělat ti kolem něj. Sám řekl, že by si nepřál stát někde na nějakém podstavci. Když zhasl – nastaly manévry, nebude to podstavec, budou to lavičky. Že na ně nechcete dát? Musíte! No a proč po něm nepojmenovat letiště? Že to lidi nechtějí a že je to stále jen letiště Ruzyně – nezajímá. Vytesejme jeho bustu a dejme jí na nějaké známé místo – s kým si to tehdy potykal a dal pivo v Americe? A jistěééé  bude v Kongresu USA. Je to pořád málo, chce to ještě nějakou ulici, nebo náměstí a už je to tady. A mně napadá, není to tak, že jste z něj chtěli udělat Boha, ale děláte z něj blázna?  Vážně to lidi v této zemi chtějí, nebo je to jen rozmar několika jedinců, chtěl by to skutečně Havel?  A víte co, ono to bude asi tak, že ten pocit že s tím nikdo nic totiž nenadělá, ten je Boží … ale pro těch pár živých, Jemu to na cti nepřidává!

Takže vážení jednou  budete projíždět hlavním městem Havlova-Praha, směrem na letiště Václava Havla a bude vám možná zvonit i Havlův zvon! Je třeba něco dodávat? Myslím že NE!

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 4.10.2016 19:39 | karma článku: 38,55 | přečteno: 1524x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69