Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Arsenij spravedlivý! Nechceme humanitární katastrofu!

Sledujeme vývoj událostí na Ukrajině. Mnozí a já jsem přesvědčen, že téměř všichni bychom si přáli, aby se tam věci urovnaly. Aby zavládla nějaká shoda a konečně pro tamní lidi mír a né zabíjení! Na jedné straně je mnoho kritiky na adresu Ruska, na adresu východu Ukrajiny na jejich volby, ke kterým ti lidé šli svobodně. Kdyby nestáli za těmi, které si zvolili, tak ani k urnám nešli, ale nebylo tomu tak a oni přišli rozhodnout za sebe, za svojí republiku a pro svojí budoucnost. Byla to jejich vůle, kterou velice snadno Západ neuznal. Kolik práv má tedy člověk v zemi? Pracovat pro ty které nerespektuje? Dělat to, co mu nařídí? Tohle má něco společného s demokracií? Určitě ne! Kolik toho ví Západ o volbách, které se na východě Ukrajiny udály? V podstatě nic, jen to, co jim řekne Kyjev a ten si upravuje své legendy podle toho, jak se mu to hodí. Proč ty informace Západ nemá, hlavně ty, které nejsou jen zprostředkované? Protože si zacpal uši, zaclonil oči a řekl: My tam nejedeme, vy nemáte právo rozhodovat sami o sobě, vy jste povinni poslouchat ty v Kyjevě!

Tak moc jim ten Kyjev dává, že jedním z "ústupků" z Minských dohod, je i to, že mohou používat i ruštinu jako úřední jazyk. Bomba, v oblasti, ve které žije téměř 40% ruské národnosti, mohou používat i ruštinu. Jsou na ně vážně hodní! Dnes se dočítám, že jejich Jaceňuk, ten člověk, kterého si schválily USA, kterého si vyhlidly jako schopného v době, kdy dělal ministra zahraničí Ukrajiny, ten, který seděl na ministerském  postu hospodářství a v dobách prezidenta Janukovyče šéfoval parlamentu Ukrajiny, tak tenhle člověk řekne, že nebudou posílat na východ sociální dávky, prý že nebudou platit ruské teroristy. Čímž všechny lidi v regionu pojmenoval teroristy a ti nemají nárok. Ale protože nechtějí humanitární katastrofu, tak jim ponechají plyn a elektriku. To jim hodně pomůže, zvláště když mají agregáty z Ruska, plyn bude také z Ruska, humanitární pomoc tam putuje také z Ruska. No asi by to Rusko mělo svojí politiku vůči Ukrajině přehodnotit. Tedy přestat tam všechno posílat. Vždyť Kyjev a pan Jaceňuk se o své lidi postarají, budou moci svítit, budou moci využívat teplo, ale jen když budou mít penízky - ale ty jim nedáme! Tak a teď ať mi někdo řekne, jestli se dá takovýto konflikt vyřešit. Jedna strana nechce respektovat druhou, Kyjev vystupuje z pozice jediného vládce Ukrajiny ... no a když nešlapete jak chceme my, tak vás potrestáme ... (co mně to jen připomíná). Takhle se má situace tam uklidnit? Velmi těžko! Pan prezident už se zmínil o tom, že zruší onu tříletou vyjímku a teď Jaceňuk - prostě skvělý válečný tým. Žádný klid, naopak. Je po volbách a válka může pokračovat ... vždyť jsme dostali hlasy od voličů. Že také nechtějí válku?  Nezajímá! Buď nás budou poslouchat, nebo je vyhladíme. Oni k tomu fašismu asi vážně nemají daleko!

Obě strany mají svůj díl viny, ale přeci jen ten větší díl bych dal té Kyjevské, oni mají vládnout a snažit se o dohody, jenže oni nehodlají považovat lidi na východě za svého partnera k jednání a tak raději odvedou další vojáky, rozdají novou výzbroj, kterou jim poslali ze Západu a půjdou zase bojovat. Kdo bude tleskat nejvíce? No přece ti kteří budou mít další důvod k tomu aby se udělily Rusku další sankce! Proč? No protože si zase Kyjev postěžuje, že tam bojuje armáda RF a jestli je to pravda, to už nikdo řešit nebo zjišťovat nebude. Stejně jako dosud nikdo nesdělil kolik tam skutečně těch ruských vojáků je. NATO řeklo že tisíc,Kyjev tvrdí že nejméně pět tisíc a přestože jak sdělil pan Porošenko jich sedmdesát procent z těchto oblastí odešlo, co nevidět se dozvíme, že jich tam je sto tisíc!

Nechte lidi žít, nejste Bozi, abyste rozhodovali za ně a jestli to chcete dělat, pak jste jen banda diktátorů a nic jiného!

Autor: Miroslav Nigrin | středa 5.11.2014 15:18 | karma článku: 36,53 | přečteno: 1508x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Nebezpečné pravdy!

Moderní doba je, zdá se, nakloněna více lžím a manipulacím, nežli pravdě. Ale to není nic, co bychom už neznali. Vzpomeňte si třeba na mistra Jana Husa a další, kteří pokračovali v jeho stopách.

28.11.2018 v 19:37 | Karma: 29,88 | Přečteno: 593x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

U nás doma v ...

...vlastně to už ani není Kocourkov! Co to vlastně je? Stále přichází víc a víc otázek, kdo za tím stojí, kdo to všechno financuje ... Všechno se zdá být opačně. Ale vlastně se to ani nezdá, ona je to smutná pravda!

21.11.2018 v 19:08 | Karma: 33,37 | Přečteno: 649x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Existuje vzorec nenávisti?

Nevím, třeba něco takového existuje. Dokonce se zdá, že se v poslední době stále více používá. V jiném případě je to zase korektnost, či nekorektnost! Podle mne je to hodně o moudrosti a hlupáctví.

12.10.2018 v 12:29 | Karma: 27,12 | Přečteno: 612x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Tahle země je ještě stále naše, ale...

A mám z toho radost, přestože mně trápí někteří politici, kteří se jako jejich komunističtí předchůdci v dobách minulých nekriticky shlíželi v SSSR, oni to dělají na druhou stranu a vůbec jim nečiní problém,

21.9.2018 v 14:33 | Karma: 38,64 | Přečteno: 1203x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Mistr Jan, byl skromý člověk!

Zato dnes, stačí se zmínit o zdanění oněch miliard, které byly prosazeny někdejšími zákonodárci, zejména z ODS, a už je oheň na střeše. Kdo vlastně spočítal nároky, jaké mají církve? Kdo rozhodl, aby

7.7.2018 v 22:24 | Karma: 28,31 | Přečteno: 564x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik