Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ani nám se to nelíbí mistr premiér!

Britský premiér Cameron si postěžoval šéfovi Evropské komise Junckerovi, že Britové nejsou spokojeni s EU a bude se s tím muset něco udělat, aby ta EU byla změněna k obrazu britského voliče.

A to se musí stihnout do dvou let, neboť by mohlo také dojít k tomu, že ono slíbené referendum o setrvání v EU dopadne v Británii ve prospěch euroskeptiků a ostrovní země se s pěkným poděkováním odporoučí z tohoto echt demokratického svazku. Pak ovšem vše zbyde jen na Německo a Francii, což by začalo být pro unii asi dost problematické. Nakonec nikdo netuší, jak dopadne podobné referendum, chystané v Rakousku.

Co na to našinec? Inu nevím jak vy, ale já, tak jak jsem byl zprvu docela příznivcem tohoto spojení Evropy, nebo lépe, její části, dnes už zdaleka nejsem tak odvázaný z toho, co se tu děje. Ono diktování, kvóty, a názvy, dokonce i jednotná politika aj. to nevnáší příliš suverenity státu, který se v těchto osidlech ocitl.  A každé odklonění je vnímáno dost negativně. Co třeba dělá EU v tom, aby zabránila rozrůstajícímu se fašismu na Ukrajině? Co udělala, když uzavřenou smlouvu majdanisté nerespektovali? Co dělá, když se schvalují zákony o možnosti nesplácet zahraniční půjčky, co dělá, když se oslavují kontroverzní osoby, které byly spojovány s hrůznými činy ve druhé světové válce? Co dělá komise OBSE, když má oznamovat dodržování příměří na Ukrajině, ale nikdy není slyšet, že by sdělila – střílet začali povstalci, nebo střelba byla zahájena ze strany UA. Např. dnes se objevila zpráva o tom, že na východě Ukrajiny opět zahynulo šest lidí, z toho čtyři povstalci. Očekávám zprávu o tom, že ze strany UA došlo ke střelbě, která měla za následek šest mrtvých. Ale jsem si jist, že se nedočkám, neboť zpráva bude znít, z obou stran je porušováno příměří. Unie, ve které platí diktát, ve které určují ti největší, co se bude říkat a dělat, tak taková Unie se mi nelíbí. Jistě je pro nás výhodné využívat dotace z EU, jenže je to skutečně terno?  Co na ty kvoty ohledně přijímání uprchlíků? A to je podle mého mínění hlavní zpráva pana Camerona pro EU .. Britové nesouhlasí s přijímáním uprchlíků. Uznávám, že je to prekérní situace, jenže ptejme se – kdo vyprovokoval tyhle konflikty, a za velkou louží se jen potutelně usmívá – oni jsou tam v pohodě, protože tohle vše schytá právě Evropa. Ona bude nabírat uprchlíky, mezi nimi ženy, děti, ale i potenciální teroristy. No a to se Britům nelíbí, ale to je jedna z věcí, které se nelíbí ani nám … co na to pan Zaorálek? Aha, ten je v teplíčku Afriky a chystá se na návštěvu tamního krále, a když to nedělá tak podporuje Kyjev, a vykřikuje o sankcích Rusku. Jako bychom měli svých starostí málo!

ALe víte co, pojďte o tom podiskutovat - každý má možnost ...  ZDE

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 26.5.2015 18:16 | karma článku: 30,22 | přečteno: 1002x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Tři přiběhli za prvním, přesto zvítězili,

I tak se letošní volby dají pojmout. Ona obrovská radost z „vítězství“ kdy druhá nejsilnější strana z koalice má o „16%“ méně, nežli první ANO, je dle mého dost křečovitá.

10.10.2021 v 10:40 | Karma: 35,15 | Přečteno: 954x | Politika

Miroslav Nigrin

Co očekávat od vyjádření prezidenta?

Opozici je to asi jasné. Zeman je agentem Moskvy, tedy by se měl zastat agentů a Koudelku, vyznamenaného CIA, opět znectít. Co však je pravděpodobnější, nežli tento scénář? Rozjeli jsme ti vlak tak se ukaž jestli ho zastavíš!

21.4.2021 v 9:39 | Karma: 26,08 | Přečteno: 587x | Společnost

Miroslav Nigrin

EMA-Astra-důvěra.

Jen krátce, co si myslíte, že se stane, když agentura, která dá předběžné schválení již nakoupené vakcíně, jak bude vyhodnocovat jeho nezávadnost. Nejčastěji používané slovo - vakcína je EFEKTIVNÍ ...

18.3.2021 v 18:24 | Karma: 22,01 | Přečteno: 481x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Jen tak na okraj

Budeme začínat druhý týden onoho „lehčího“ lockdownu. Když se rozhlédnu po okolí, tak např. u HM Tesco venku i uvnitř,se dá říci, že jsou opatření dodržována. Je dobře, že si lidi uvědomují nebezpečí, které tady zákeřně, neviděno,

7.3.2021 v 9:04 | Karma: 20,29 | Přečteno: 485x | Diskuse| Společnost

Miroslav Nigrin

Zdraví, sport, politika?!

Co mají tyto tři slova, nebo činnosti společného? Ty první dvě mají jakousi souvislost, alespoň v tom, že pokud budeme posilovat tělo, bude naše zdraví pevnější. Nicméně i při sportu se můžeme zranit, ale to už je věc šikovnosti

5.2.2021 v 9:05 | Karma: 16,23 | Přečteno: 212x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Dvacet let dotací z EU. Přinesly zločiny, ale i vlaky, techniku a splavné řeky

2. května 2024

Premium Lázně, které nevznikly a je z nich night club nebo zdvihací most, který se nikdy nezdvihl. Česko...

Rus má imperialistické myšlenky. Ukrajinou nekončí, říká velitel v Donbasu

2. května 2024

Premium Doněcká oblast (od zpravodajů iDNES.cz) Vymlácená okna, ale i celé domy srovnané se zemí. Tak vypadá Doněck a celý průmyslový Donbas....

Zelenskyj odvolal šéfa kybernetické špionáže kvůli skandálu s bytem manželky

1. května 2024  22:26

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj odvolal šéfa kybernetického oddělení tajné služby SBU...

V Břeclavi na chlapce spadla branka, na následky zranění zemřel

1. května 2024

V Břeclavi ve středu v podvečer po úrazu na hřišti zemřel dvanáctiletý chlapec. Policie okolnosti...

  • Počet článků 935
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1605x
jsem jednim z vas, narodil jsem se v domku na predmesti Plzne tady jsem i vyrustal a zazil dobu kdy jeste spolu sousede hovorili pres plutky, kdy sousedky se vzajemne zvaly na nedelni odpoledni babovku a bilou kavu. Zazil jsem dobu a lidi kteri mi ukazali co je to pracovitost,poctivost,rozvaha,odpovednost,vlastenectvi. Naucili mne mit rad lidi!

Seznam rubrik