Ani nám se to nelíbí mistr premiér!

Britský premiér Cameron si postěžoval šéfovi Evropské komise Junckerovi, že Britové nejsou spokojeni s EU a bude se s tím muset něco udělat, aby ta EU byla změněna k obrazu britského voliče.

A to se musí stihnout do dvou let, neboť by mohlo také dojít k tomu, že ono slíbené referendum o setrvání v EU dopadne v Británii ve prospěch euroskeptiků a ostrovní země se s pěkným poděkováním odporoučí z tohoto echt demokratického svazku. Pak ovšem vše zbyde jen na Německo a Francii, což by začalo být pro unii asi dost problematické. Nakonec nikdo netuší, jak dopadne podobné referendum, chystané v Rakousku.

Co na to našinec? Inu nevím jak vy, ale já, tak jak jsem byl zprvu docela příznivcem tohoto spojení Evropy, nebo lépe, její části, dnes už zdaleka nejsem tak odvázaný z toho, co se tu děje. Ono diktování, kvóty, a názvy, dokonce i jednotná politika aj. to nevnáší příliš suverenity státu, který se v těchto osidlech ocitl.  A každé odklonění je vnímáno dost negativně. Co třeba dělá EU v tom, aby zabránila rozrůstajícímu se fašismu na Ukrajině? Co udělala, když uzavřenou smlouvu majdanisté nerespektovali? Co dělá, když se schvalují zákony o možnosti nesplácet zahraniční půjčky, co dělá, když se oslavují kontroverzní osoby, které byly spojovány s hrůznými činy ve druhé světové válce? Co dělá komise OBSE, když má oznamovat dodržování příměří na Ukrajině, ale nikdy není slyšet, že by sdělila – střílet začali povstalci, nebo střelba byla zahájena ze strany UA. Např. dnes se objevila zpráva o tom, že na východě Ukrajiny opět zahynulo šest lidí, z toho čtyři povstalci. Očekávám zprávu o tom, že ze strany UA došlo ke střelbě, která měla za následek šest mrtvých. Ale jsem si jist, že se nedočkám, neboť zpráva bude znít, z obou stran je porušováno příměří. Unie, ve které platí diktát, ve které určují ti největší, co se bude říkat a dělat, tak taková Unie se mi nelíbí. Jistě je pro nás výhodné využívat dotace z EU, jenže je to skutečně terno?  Co na ty kvoty ohledně přijímání uprchlíků? A to je podle mého mínění hlavní zpráva pana Camerona pro EU .. Britové nesouhlasí s přijímáním uprchlíků. Uznávám, že je to prekérní situace, jenže ptejme se – kdo vyprovokoval tyhle konflikty, a za velkou louží se jen potutelně usmívá – oni jsou tam v pohodě, protože tohle vše schytá právě Evropa. Ona bude nabírat uprchlíky, mezi nimi ženy, děti, ale i potenciální teroristy. No a to se Britům nelíbí, ale to je jedna z věcí, které se nelíbí ani nám … co na to pan Zaorálek? Aha, ten je v teplíčku Afriky a chystá se na návštěvu tamního krále, a když to nedělá tak podporuje Kyjev, a vykřikuje o sankcích Rusku. Jako bychom měli svých starostí málo!

ALe víte co, pojďte o tom podiskutovat - každý má možnost ...  ZDE

Autor: Miroslav Nigrin | úterý 26.5.2015 18:16 | karma článku: 30,22 | přečteno: 1002x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69