100x opakovaná lež... aneb chvíli demagogem!

Nevím jak vy, ale já jsem se těšil, že s tím minulým režimem odejde i propaganda a demagogie. Dokonce, že nastoupí i demokracie. Jenže chyba lávky, nějak se pořád ne a nedaří. Na začátku celkem pohoda, snad jen na tu drobnou zlodejinu kuponovku - ale kdo z vás se tomu bránil že? Dostali jsme od Viktora deset tisíc za kupónovou knižku .. no a človíček český se zatetelil jsa potěšen tím, že nakonec ten vrabec v hrsti je taky fajn - a dneska kouká a diví se, jak velké penízky to nalilo panu Koženému, který už nejspíš domů nepřijede, protože by si tady musel nějaký ten rok odsedět za ty miliardy které  ulil. Ale nebojte se, jemu se jistě špatně nevede. No a potom už následovala celá řada dalších českých oligarchů, to ay jsme někde nezaostávali.

A teď ta zapeklitá záležitost na té Ukrajině. Zvláště na Krymu. Co s tím, že? No Sobotka v tom má jasno, Zaorálek taky, pan gen.vv. Šedivý ten by tam poslal armádu v čele s Golemem aby tam to Rusko srovnala se zemí a lid dělný zdejší se v tom už těžko orientuje. V médiích dostává stále stejné fotografie jen s trochu pozměněným komentářem. Raubíři, rváči, teroristi, nacisti a já nevím kdo ještě, jsou ti hodní, naopak ti zlí jsou policisti. Parlament přinucený Majdanskými zroltřilci ke hlasování i proti svému nejlepšímu vědomí a svědomí, je tím, jak říká pan premiér parlamentem vzniklym ze svobodných voleb. Už jinak to je s prezidentem ze svobodných voleb. Ten i když váhal s použitím síly, dokonce tak dlouho, až si přijeli na Majdan radikálové a ti začali se silou sami, ten, který ustupoval - tu jim nabízel podíl ve vládě, tu jim nabídl křeslo premiéra, tu s nimi podepsal smlouvu kterou spolupodepsal i současný samozvaný premiér Jaceňuk - oblíbenec USA, tak tenhle prezident má u našich představitelů pramálo obliby přestože byl také zvolen svobodně a demokraticky.

A teď do toho ten Krym - no představte si, že ti rusové co tam  žijí a že jich je skoro tři čtvrtiny na tomto poloostrově, nechtějí uznat, že když si někdo vynutí převratem, za pomoci násilí a zbraníí pozici premiéra, prezidenta a vlády, tak že to je špatně. A spíš než takovou vládu, tak raději připojit k Rusku.  Fotografie z Krymu taktéž stále se opakující a stále připomínající že ozbrojenci jsou vlastně ruská armáda. No pravdu by měli, kdyby napsali že jsou to rusové - to ano, jejich domobrana ale armáda RF - a dokázal to někdo? Co chvíli si přečtete jaký je tam teror a jaké se stále ukládají všelijaká ultimáta - ale výsledky těch ultimát jsou 0. Dokonce ani ona přepadení kasáren nemají své oběti a hrdinné ukrajinské vojáky, kteří se postavili na odpor. Prostě je dvacet chlapů v maskáčích postavilo do latě nařídilo odevzdat zbraně aby si neublížili a ty zbraně zamkli ve skladech a ty zapečetili. To je přepadení jak v americké kriminálce, i když tam je vždycky alespoň jedna mrtvolka. Na základnu - či na Krym proudí davy vojska Ruska už jich je tam třicet tisíc jak počítali ukrajinští pohraničníci, přesto do kasáren vnikne pouhých dvacet třicet ozbrojenců.  Pohraničníci Ukrajiny si poletují letadélkem americké značky a monitorují hranici - až jim někdo prostřelí křídlo a oni musí přistát. Kdyby to byla raketka tak by se jen zaprášilo. Prostě čím dál humornější okupování. No a zlatým hřebem je oznámení našeho pana premiéra a už před ním pana ministra zahraničí, že případné referendum bude neplatné. Prostě ho neuznáme... a doplní se to nějakým zákonným rámcem Ukrajiny - nějak se náhodou zapomene na to, že Krym má svoji ústavu a svůj parlament ... no a právo na sebeurčení je to tam .. taky k čemu takové právo když jiné země mají s Ukrajinou svoje plány.  Proto se rychle rychle podepíše přístupová dohoda k EU - co kdyby to po volbách dopadlo jinak a oni nechtěli.

A tak si říkám skončili komunisti se svými hrátkami demagogií a propagandou - ale nastoupila daleko masivnější .. už vím jak vypadala ta, která měla přesvědčit americkou veřejnost že je třeba vletět do toho Iráku a pořádně jim to tam nandat. Už taky tuším jak to bylo s oním teroristických útokem na WTC - to byla v podstatě vrátka, která jim dala legendu o teroristech, které musí jít do každé země na světě co jich tady je, prostě vyhladit. Ve WTC zemřelo asi tři tisíce lidí ... kolik jich zemřelo v Iráku, Libyji, Afganistánu - né vojáků - ale civilistů?

No a že nechtějí politici dát možnost lidem si vybrat .. vždyť je to logické - u nás jako demokratické zemi(alespoń se to tvrdí) se taky nikoho nikdo neptal zda chce do NATO - rozhodlo se za nás,  kdo se zeptal jestli chceme rozdělit zemi - nikdo se neptal ...    kde je zákon o referendu který slibovali před volbami? V nedohlednu -- víte co, maji strach aby lidi neměli skutečný vliv na jejich konání.

A tak mi připadne úplně směšné když si vzpomenu jak komunisti omlouvali a vysvětlovali zdražení PHM o 50,- haléřů, nebo že bude dražší káva či kakao - byli to outseidři proti tomu co je dnes. A v propagandě - o tom už vůec nelze mluvit.

A snad humorný kousek na závěr, který jsem si vypůjčil od pana Vlastimila s Kostelan nad Moravou:

...Milé novinky, já už budu v poslední době těma kachnama, tak přecpaný, že budu trpět novinářskou obezitou :D Jinak jsem ale, z vašich článků už na prášky. Jednoduše, rád bych si někdy od vás přečetl něco opravdu nezávislého, jenže to by byl větší zázrak, než když se narodil ježíšek.

 

... no a válečníci za oceánem už ví co se má dělat ... opět uvrhnout svět do rizika nukleární války?

- smutné je nedat lidem šanci aby sami rozhodovali o sobě, ještě smutnější je, chystat pro jejich děti jadernou katastrofu...

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/329966-vratme-do-hry-radar-v-cesku-navrhuje-kvuli-ukrajine-americky-senator-mccain.html

 

pokud máte chuť přečtěte si i:  http://miroslavnigrin.blog.idnes.cz/c/400447/Koho-pozve-v-dubnu-Zeman-na-hrad.html

Autor: Miroslav Nigrin | pondělí 10.3.2014 16:11 | karma článku: 35,48 | přečteno: 1450x
  • Další články autora

Miroslav Nigrin

Legendy a realita

23.2.2022 v 7:37 | Karma: 33,55

Miroslav Nigrin

Válka začne ve středu...

12.2.2022 v 15:07 | Karma: 40,02

Miroslav Nigrin

Plynový blázinec ...?

29.12.2021 v 15:37 | Karma: 36,69