Zeman chce znovuotevřít koncentrační tábory pro Romy

Prezident Miloš Zeman přijel 24. září 2018 s manželkou Ivanou na třídenní návštěvu Olomouckého kraje. Během ní se v Kojetíně setkal s občany, kde se tvrdě pustil do Romů.

„V Kojetíně je sice 5% nezaměstnanost, ale všichni víme, kdo jsou“.

Nu což, třeba je v Kojetíně 100% zaměstnanost majority. Já to nemohu posoudit, protože nemám žádná relevantní data z kojetínského Úřadu práce. Taktéž nevím, jaká je tam poptávka po zaměstnancích.

Nicméně Zeman, jakožto člověk, který nabyl imunitu, si tohle může dovolit tvrdit a beztrestně může šířit xenofobii, když následně odkazuje na zákon o potulných cikánech ze dne 14. Července 1927, když říká „Rozhodně nejsem přítelem komunismu, ale za komunismu Romové museli pracovat. Většinou pracovali jako kopáči, a když odmítli pracovat, byli označeni za osobu práce se štítící a šli do vězení,“

Pan Zeman, zřejmě zapomněl, že takoví lidé nešli do vězení, ale do sběrných pracovních kárných táborů, které se později přetransformovali na etnicky romské koncentrační tábory! Doufám, že teď vypíše 100 000 Kč odměnu za to, že mu to někdo najde v judikátech.

Nemyslím si, že je tak senilní, abyste nevěděl, že za komunistů šli takoví lidé do vězení, protože byli označeni za „příživníky“.

Dalším dechem pak vyzýval veřejnost k násilí na pracovišti, když prohlásil „„Za komunismu byl systém, že romské pracovní čety vedli opět Romové, kteří měli přirozenou autoritu, takže když v jejich týmu někdo nepracoval, tak ho zfackovali. Je to velmi humánní metoda a zpravidla se osvědčuje,“

Samozřejmě je to opět blbost, protože si prezident spletl dobu osídlování sudetského pohraničí a dobu komunismu, kdy byly romské rodiny rozsídleny, vedoucí funkce zapovězeny, a většina Romů byla systémově vzdělávána ve zvláštních školách mimo hlavní vzdělávací proud. Tehdy již žádný vajda na území ČR nebyl (vyjma olašských Romů).

 

Autor: Miroslav Kováč | úterý 25.9.2018 18:24 | karma článku: 44,69 | přečteno: 32805x
  • Další články autora

Miroslav Kováč

Smrt v žatecké Pizzerii

22.10.2016 v 23:23 | Karma: 29,32

Miroslav Kováč

Komunista smrad necítí

7.9.2016 v 23:55 | Karma: 21,02