Přímá demokracie očima „(pi)“ Tomia Okamury.

Tomio Okamura, veřejně znám jako přijatelnější alternativa Tomáše Vandase (DS SS), navštívil v pardubické věznici neonacistu Vlastimila Pechance, který si tam odpykává sedmnáctiletý trest za vraždu Roma Otty Absolona.

Podle něj byl Pechancův proces zmanipulovaný a zpolitizovaný, přestože celá věc prošla přes tři soudce obecného soudu, tři soudce odvolacího soudu a tři soudce Nejvyššího soudu. Pechanec v minulosti neuspěl ani se svými žádostmi o milost.

            

             Okamura, z pozice poslance-politika, usiluje o „odpolitizování“ této kauzy obnovou procesu, nebo snad snížením trestu, ne-li zproštěním viny
a propuštění Pechance z věznice. Existují totiž domněnky, že v době, kdy byl Otto Absolon ubodán, se v jeho bezprostřední blízkosti vyskytovali dva lidé (neonacisté), jejichž popis odpovídal popisu pachatele. Jeden z nich byl synovec policistu, který zajišťoval místo činu a druhý synovec bývalé soudkyně hradeckého Krajského soudu, který Pechance odsoudil.

             

              V tom mu má pomoci advokátka Klára Samková, bývalá členka TOP 09, nyní jednička kandidátky Úsvitu do evropských voleb, známá především tím, že v nedávné době obhajovala útočníky v tzv. mačetové kauze, nebo působením v romské politické straně ROI.

            

               Pokud by se Okamurovi s jeho týmem podařilo uspět v obnově procesu a „očištění“ Pechance, znamenalo by to pro ČR doposud nevídaný precedent. Ukázalo by se totiž, že Česko ve skutečnosti není právní demokratický stát založen na úctě k právům a svobodám člověka a občana, ale odhalil by jeho pravou tvář založenou na klientelismu a korupci, porušování lidských práv (právo na spravedlivý proces), ve kterém právo
a zákony hrají druhořadou, zástupní roli.

             

                Byl by to důkaz toho, že policie, státní zastupitelství a soudy
v „citlivých“ věcech nepostupují nestranně, ale na základě politického
či veřejného zadání. Příkladem je již nyní kauza „justiční mafie“, která nastiňuje, jak „funguje“ zpolitizované soudnictví v ČR. Tento precedent
by tak otevřel řadu možností k otevření dalších „zpolitizovaných“ kauz, počínaje Kajínkem a končíce Patrikem z Krupky nebo novoborským mačetovým útokem, či tanvaldským střelcem, které katapultovali Lenku Bradáčovou na post pražské vrchní státní zástupkyně. Nad tím vším však ještě visí otazník.

 

                  V případě, že Okamura uspěje, budou hnaní k trestněprávní odpovědnosti zainteresovaní policisté, státní zástupci a také devět soudců? Jakou pověst nabude justice v ČR?

 

                  Ona totižto má být slepá. To jen ta naše justice si tu slepotu špatně vysvětluje.

 

Miroslav Kováč

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Kováč | neděle 26.1.2014 19:58 | karma článku: 13,61 | přečteno: 643x
  • Další články autora

Miroslav Kováč

Smrt v žatecké Pizzerii

22.10.2016 v 23:23 | Karma: 29,32

Miroslav Kováč

Komunista smrad necítí

7.9.2016 v 23:55 | Karma: 21,02