Europe Roma International (ERI)-Baláž selhal, měl by odejít!

Europe Roma International (ERI)-Baláž selhal, měl by odejít z vedení ERI a z veřejného života vůbec. Organizace Europe Roma International vznikla jen nedávno dne 29.9.2013 v anglickém městě Derby (East Midlands). Cílem organizace bylo mimo jiné vyjednat na půdě britského parlamentu zřízení komise, která by se měla stát součástí parlamentní oblasti proti neonacismu, rasismu a diskriminaci Romů v Evropě.  Tato komise by pak měla spolupracovat s poslanci britského parlamentu a společně vyvíjet tlak na Evropskou komisi za lidská práva. 

Do vedení ERI byl zvolen Ladislav Baláž, v České Republice znám „z působení“ v o.s. EUROPE-ROMA CZ, kterému se pravděpodobně pro osobní ambice podařilo ERI v rekordním čase rozložit a destabilizovat.

        Rezignace místopředsedy ERI v plném znění:  

Drazí přátelé,

 

s politováním musím sdělit svou rezignaci na funkci i členství
v Europe Roma International. Důvod mé rezignace, není narušení mého ega
nebo ješitnosti, ale je to cistě profesionální politická reakce.

            

                  Dosavadní průběh a činnost ERI neodpovídá výchozí tézi naší myšlenky a programu. Doposud náš program nebyl naplněn, a to jak skutky, tak i principy, které jsme měli vytyčené Já, Albín Horvát, Petr Jano i Pavel Botoš. Naše myšlenka spočívala v zastřešení jednotlivých romských ORG do jednoho politického subjektu. Tento politický subjekt by reprezentoval naše Romy na území spojeného království (UK). Prioritou našeho programu bylo, sestavit koordinační výbor politického romského grémia s posty takzvaných tajemníků, kteří by měli statutární mandát k zastupování svých komunit
v oblastech, kde žijí a působí, a i na půdě Britského Parlamentu. Tento výkonný výbor mel byt zvolen na společném Romském kongresu, dle demokratických regulí a principů.

 

Veřejně prohlašuji:

 

Nesouhlasím a jsem zásadně proti způsobu založení Europe Roma International. Jeto můj názor a za tím si stojím! Vzhledem určitým poznatkům, které se týkají některých členů, musím prohlásit, že moje očekávaní se nenaplnili, což je mi upřímně líto.

 

S pozdravem místopředseda Roma North East Organization Newcastle upon tyne Josef Cina Cicko

 

 

Miroslav Kováč o.s.Forum CZ

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Kováč | neděle 10.11.2013 17:08 | karma článku: 9,75 | přečteno: 1064x
  • Další články autora

Miroslav Kováč

Smrt v žatecké Pizzerii

22.10.2016 v 23:23 | Karma: 29,32

Miroslav Kováč

Komunista smrad necítí

7.9.2016 v 23:55 | Karma: 21,02