Perličky z předvolebních agitací v rámci Brna

Tak se nám blíží komunální volby, které nejen v případě Brna přinesou zajímavé změny. Předvolební agitace tří stran ovšem v Brně nabídly a ještě nabízejí i důvod k pousmání. Posuďte sami ...

Lesná musí mít nutně přímé spojení s centrem Brna - opravdu?

Ne že by mi vůbec nevadil fakt, že na sídliště Lesná doposud nebyla protažena tramvajová linka číslo 5 ze Štefánikovy čtvrti. Pochopitelně je škoda, že zatím jsou jen plány a k realizaci zatím nedošlo. Ale nějaké hlavy pomazané ve straně TOP 09 se rozhodly, že je to třeba napravit. Jak?

Zaprvé se v předvolebním letáku píše, že jen část obyvatel, bydlící v jižní části, má dostupnou tramvaj do centra a ostatní musí opakovaně přestupovat. Což o to, je to pravda, ale v případě, že jedu z místa mého bydliště do města, přestupuji akorát jednou na tramvaj, když jedu do centra, například na Českou. O více přestupech rozhodně nemůže být řeč.

Ale TOP 09 si to zřejmě neuvědomuje a tak přichází se vzletnou myšlenkou: "Budeme požadovat po dopravním podniku, aby vrátil linky, které jezdí do centra a obnovil přípravy výstavby nových spojení tak, aby mohli všichni z celé Lesné bez problémů cestovat městem."

Říká se, že slibem nezarmoutíme, ovšem tento slib je kapánek přestřelený - přímé spojení autobusy do centra Lesná ztratila v září roku 1995 a v současnosti je k dispozici pouze při výlukách (například při nyní probíhající rekonstrukci ulice Milady Horákové). A aby autobusy jezdily z Lesné souběžně s tramvajemi do města, to opravdu nejde, milá TOP 09.

A i v případě prodloužení tramvajové linky číslo 5 nelze očekávat, že by všichni obyvatelé Lesné měli najednou výhodu přímého spojení, protože tramvaj by byla vybudována na východní straně Lesné a ukončena by byla někde v okolí stávající konečné zastávky Haškova, takže lidé bydlící v okolí zastávek Loosova a Fillova by si stejně nepomohli.

Neumíme česky aneb tiskařský šotek?

Bohužel, těžko říct, ale KDU-ČSL by si měla zopakovat pravidla českého pravopisu. Jinak by totiž věděla, že pokud se ulice jmenuje po nějakém spisovateli, například "Novákova", potom se říká správně, že člověk bydlí "na Novákově". Pouze v případě, že se ulice jmenuje například "Nová", potom lze použít formu "na Nové". Rozhodně ne tedy "na Novákové" či dokonce "na Novákove". Mít malý billboard s nápisem "na Bieblové" je tedy opravdu povedený zásah tiskařského šotka...

Prezentace KDU-ČSL s pravopisnou chybou

Budeme blokovat obnovu Německého domu na Moravském náměstí!

Nebýt návštěvy stránek primátora Brna a diskusního fóra na této stránce bych se zřejmě nedozvěděl o kuriózní myšlence KSČM. Tato strana totiž má ve svém programu velmi "šlechetný" cíl, kterým je blokace obnovy Německého domu na Moravském náměstí.

Nevěříte? Světe div se, Komunistická strana Čech a Moravy má v programu pro městskou část Brno-střed skutečně tento cíl:

- jsme proti znovuobnovení Německého domu na Moravském náměstí.

Řekněme, že bych tento bod programu pochopil ve chvíli, kdy by skutečně v Brně takové tendence existovaly, ale...-mir-

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miroslav Hruška | úterý 7.10.2014 21:05 | karma článku: 12,99 | přečteno: 597x