Jak Billa klame spotřebitele

Dnešním článkem bych rád upozornil na velmi zvláštní praktiku Billy. Jak možná víte, Billa má pravidelně jedno zboží v akci se zvláštní slevou v neděli. Na tom by nebylo nic špatného, kdyby ovšem Billa jednala korektně a neklamala spotřebitele. A bohužel není to poprvé, co takto mohl být spotřebitel oklamán. Popisovaný případ se odehrál na pobočce Billy v Brně na Okružní 33.

Aktuální leták platný od středy 3. dubna 2013 do úterý 9. dubna 2013 inzeruje zlevněné trvanlivé mléko značky Bohemilk o objemu 1 l za 10,90 Kč. Ovšem pozor, tato cena platí pouze v neděli 7.4. 2013, respektive, v pobočkách, které mají v neděli zavřeno, už v sobotu 6.4. 2013.

Jenže pozor! Pracovníci pobočky na Okružní 33 dostali asi příkaz z vedení narafičit mléko tak, aby se zdálo, že je vlastně celý týden v akci a neznalého zákazníka přimět ke koupi.

Po vstupu do prodejny jsem totiž byl svědkem následující hromady mléka:

Pokud by byla cenovka s touto cenou přítomna pouze v neděli 7.4. 2013, kdy jsem tuto fotografii mobilem pořídil, nebylo by to špatně. Jenže ouha, dle sdělení mé matky tato cenovka byla přítomna u těchto mlék již od středy a není to poprvé. Už jednou moje matka zaznamenala, že pobočka Billy na Okružní 33 označila akční cenovkou výrobek, který byl za akční cenu pouze v neděli a při pohledu na účet se nestačila divit,

Bohužel na jiném místě této pobočky je situace stejná.

Opět stejná situace - mléko je zdánlivě v akci za 10,90 Kč. Ovšem, kdo si pozorně nepročetl leták, tak neví, že tato cena platí jen v neděli. Na místě není u cenovky žádná informace navíc o platnosti slevy. A to není poprvé.

Ač je pravdou, že informace o tom, že mléko je v akci jen v neděli, mohla být prostě zapomenuta a nikdo z pracovníků Billy si toho nevšiml, jenže...pokud mi moje matka sdělila, že toto se už stalo podruhé, zavání to spíše snahou Billy oklamat spotřebitele a spoléhat na to, že ten, kdo si pořádně neprostuduje leták, si koupí mléko za "akční cenu" v jiný den než v neděli.

Co si o tom myslíte vy? Předem děkuji za Vaše reakce. -mir-

Autor: Miroslav Hruška | neděle 7.4.2013 17:58 | karma článku: 25,58 | přečteno: 2095x