Rakovina politiky

Jak jinak nazvat, co je nám aktuálně v on-line přenosu servírováno médii. Lži a přetvářka, odposlouchávání, různá spiknutí, v jejichž přípravě se aktivně podílí i média a jako svérázná třešnička na dortu nejdůvěryhodnější ústavní činitel v zemi stopí na oficiální návštěvě protokolární pero. Přitom může být ještě hůř. Je totiž možné, že celá nynější krize je vyvolána nenasytnými mafiánskými skupinami, kterým Vít Bárta utěsnil penězovody. Jejich cílem pak logicky není nic menšího, než změna vlády – dosazení takových politiků, kteří obnoví neprůhledné toky peněz do těch správných kapes.Snad v každém kraji pak existují konkrétní zkušenosti, že nejoptimálnější prostřední pro poklidné fungování těchto kmotrovských skupin představuje vládnutí koalice ČSSD+ODS. Lze se z tohoto marasmu ještě nějak vyhrabat? Existuje světélko na konci tunelu?

 

Myslím si, že existuje, ale cesta ven nebude lehká a bez obětí. Z toho současného srabu, kdy nám denně státní dluh naskakuje o půl miliardy, viz. http://mach.blog.ihned.cz/c1-51570350-vyzva-politikum-v-mimoradne-situaci, není totiž jiné cesty, než radikální změny. Základním předpokladem pro možnost takové změny je však změna myšlení lidí. Ta se ale neodehrává ze dne na den a je téměř nepředstavitelná bez změn v médiích, radikálních změn. Je však otázkou, do jaké míry existuje v médiích, která se dnes a denně zaklínají svou nezávislostí(některá i veřejnoprávností), prostor pro nezávislost skutečnou. Slečna Kočí, vzácná to ukázka, jak se z perspektivní političky stát v průběhu 7-10 dní politickou mrtvolou, nám odhalila, že s takovými novináři, jakým je např. p. Kmenta, se toho moc nezmění.

Chci však věřit, že existují i jiní, kteří v oné mediálně-politické mafii, která dnes dominuje vytváření veřejného mínění u nás, nejedou. Jsem možná naivní, ale přijde mi, mezi ně mohou patřit i tvůrci pořadu Hyde park, zejména pak paní/slečna Kvapilová. Alespoň mně se jeví jako poměrně nezaujatá, snažící se dát prostor všem úhlům pohledu v rámci tématu i politického spektra. Až podobně začne fungovat i pan Moravec + ostatní rádoby seriózní novináři, bude naděje, že se nám s onou rakovinou, která je zmíněna v názvu článku, podaří něco udělat. Nejlepším lékem na ni je totiž co nejtransparentnější prostředí.

Autor: Miroslav Červenka | pátek 15.4.2011 10:12 | karma článku: 15,16 | přečteno: 1372x