Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Radičová míří do Brusele, nebo někam jinam

Chápete to někdo? Ambiciózní ženská, která již delší čas prahla po nějaké funkci jí konečně dosáhne a krátce potom udělá něco, na co měla ještě před rokem úplně jiný názor a navíc si může být jistá, že kvůli tomu přijde o vytouženou funkci. Tady přece něco setsakramentsky nehraje. Co to asi muselo být za tlak, který byl na tenhle slovenský důkaz toho, že ani ženy vrcholnou politiku nespasí, vyvinut!

Troufnu si tipnout, že podobný, jakému byl vystaven náš prezident v době rozhodování o tom, zda podepíše či nikoliv Lisabonskou smlouvu. Tedy svérázná eurounijní kombinace mafiánského vyhrožování, lobbystického vysvětlování a negarantovaných slibů. Pro ty, kdo zapomněli, připomeňme ostudnou delegaci eulamentu vedenou Hansem-Gertem  Pötteringem, ve které hrál velkou roli zelený revolucionář s pedofilními sklony,  http://www.metacafe.com/watch/6059194/daniel_cohn_bendit_pedofil/ ,Daniel Cohn-Bendit, spekulování o možnosti odvolat Klause z postu prezidenta, rodící se plán lékařských mafiánů zbavit jej svéprávnosti, návštěvy všemožných diplomatů apelujících na to, aby podepsal a sliby, jak se vše příznivě projeví na postavení země a nějaká další smlouva nebo změna této(!) nebude již třeba. Na internetu jsem se dočetl i o fyzických hrozbách autonehodou apod.. Ne, určitě to neměla Iveta Radičová lehké. Na rozdíl od Václava Klause však kapitulovala až příliš rychle. Zároveň míra jejího aktivního zapojení v operaci převedení slovenských 7,7 miliard eur do eurovalu kontrastuje s aktivním vzdorem českého prezidenta.

Odvážím se tvrdit, že ve hře musí být ještě něco jiného, něco co smrdí kopupcí mocenskou či finanční. Radičové přece musí být jasné, že březnové volby pukne na celé čáře a nezabrání tomu ani proevropsky tendenční slovenská masmédia(neuměl jsem si to ani představit, ale ještě daleko tendenčnější, než ta naše!!!!!). Dá se totiž očekávat, že přijde o mnohé voliče, kteří jí dali hlas právě kvůli tomu, jak hájila slovenské zájmy proto zájmům Bruselu, Berlína a Paříže. Na výsledku její strany se také nepochybně negativně odrazí doba, ve které došlo k pádu její vlády – v začátku, tedy v čase, kdy se dělají nepopulární opatření i to, že schválení eurovalu i v tradičně nedůvěryhodných průzkumech odmítala minimálně polovina Slováků(jsem přesvědčen, že v referendu by jej odmítla drtivá většina).

Co tedy přimělo Radičovou začít s brekem opouštět svojí funkci? Nezbývá než si zkusit tipnout. Můj tip je slib lukrativnější pozice. Nejdříve ale musí loutka dohrát svou hru. Zajistit schválení, potrestat neposlušného Sulíka a marně se pokusit  o březnový comeback. Pak se asi dozvíme, co lze v hierarchii a dosahu EU koupit za necelých osm miliard eur.

Autor: Miroslav Červenka | pátek 14.10.2011 5:36 | karma článku: 33,10 | přečteno: 2047x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Kam tečou peníze, které chybí v rozpočtech

O minulém velmi pěkném víkendu jsme se s manželkou rozhodli vzít vnoučata na první letošní túru. Docela jsme se na ni těšili. Vyjeli jsme autem na Mezní Louku a hned nás radost z výletu začala přecházet. První kańkou byla cena za parkování. Sto korun nám přišlo opravdu dost. A hned přišel další úder - na samém začátku značené cesty na Pravčickou bránu rozestavěný projekt EU „Hospůdka u Fořta“: http://www.uforta.cz/images/04x43.jpg Vřele doporučuji všem jako praktickou ukázku toho, kam tečou peníze z našich daní a jak funguje krachující evropský projekt.

23.4.2012 v 15:27 | Karma: 34,63 | Přečteno: 2142x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Létají další a další třísky

New York, Londýn, Madrid, Oslo, Paříž, Toulouse – neudělali soudruzi plánovači světlých zítřků sociálně tržní a multikulturní společnosti někde chybu? Nejen tato místa dokazují, že se v samém konceptu tohoto projektu nachází zřejmě „chybka“. Stále častěji se ukazuje, že multikulturní mix přináší podobný efekt asi jako když mícháte vodku s rumem. Je pravděpodobné, že se Vám udělá minimálně špatně.

22.3.2012 v 10:52 | Karma: 22,97 | Přečteno: 1136x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Zoufale falešné vytí hlídacích psů demokracie

Ještě nejsou ani doladěny technické detaily přímé volby prezidenta a známi kandidáti a již naše kulturně mediální fronta ze svých základen zahájila předvolební zteč. Zatím se sice obchází bez prvoplánových předvolebních agitek typu Rychlíkova dokumentu „Zle, matičko, zle, Scharzenberci zde“:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169910576-zle-maticko-zle-schwarzenberci-zde/, ale agitace vedle vychvalování svých favoritů má i jinou formu – očerňování konkurentů. A v tomto směru se naši čačtí investigativci mohou v tomto týdnu přetrhnout.

22.2.2012 v 1:11 | Karma: 22,43 | Přečteno: 990x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Další kolo boje o svobodu slova odstartovalo

Včerejší trestní oznámení předsedy Zelených Lišky na novináře Adama Bartoše - http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/liska-podal-trestni-oznameni-na-bartose-kvuli-udajne-antisemitskemu-clanku/755659 kvůli jeho článku Kraus - http://abbartos.wordpress.com/2012/02/11/kraus/ odstartovalo další díl zřejmě nekonečného seriálu bojů o jednu z našich nejzákladnějších svobod – svobodu slova. Jsem velmi zvědavý, jak k této kauze přistoupí naše soudní instance, jež se až dosud v podobných politicky orámovaných případech nějak zvláštěnevyznamenala, neboť její rozhodnutí jsou často až příliš okatě ovlivněna politickou korektností a vliv médií a politiků je z nich cítit na sto honů. Stačí vzpomenout nechvalně známou kauzu samolepkových zločinců - http://www.lidovky.cz/hajek-lov-na-pravicove-extremisty-pripomina-totalitni-procesy-psa-/ln_domov.asp?c=A101110_184756_ln_domov_pks , kteří za tuto svou „extrémně nebezpečnou“ činnost strávili v našem prý svobodném a demokratickém státě dlouhé měsíce ve vazbě a hrozí jim dlouholeté tresty.

16.2.2012 v 7:35 | Karma: 29,90 | Přečteno: 2548x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Ukvapený návrh

I já bych se rád touto cestou vyjádřil k návrhu pojmenovat právě dokončovanou městskou knihovnu jménem Václava Havla. Tento návrh, jak již sám název příspěvku napovídá, totiž považuji za ukvapený. Dokonce si myslím, že naši páni radní při schvalování návrhu propásli vhodnou příležitost mlčet a v kocourkovském stylu se přihlásili do mediálních orgií truchlení. Předběhli tak dobu, kdy dojde k serióznímu posouzení role Václava Havla v našem polistopadovém vývoji, neboť kritické hlasy v době smutku jsou dle mého nevkusné.

9.1.2012 v 5:15 | Karma: 19,31 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Díky čínské pomoci výroba dramaticky roste

4. května 2024

Premium Přes citelné západní sankce ruský zbrojní průmysl vzkvétá. Tamní produkce zbraní se dramaticky...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Budoucnost válčení? Stíhačka řízená AI obstála v „boji“, vezla i šéfa letectva

3. května 2024  21:23

Americký šéf letectva Frank Kendall se poprvé proletěl experimentální stíhačkou F-16, kterou místo...

Hamás má týden na příměří, jinak Izrael vtrhne do Rafáhu, spekuluje Egypt

3. května 2024  19:28,  aktualizováno  21:13

Izrael dal palestinskému radikálnímu hnutí Hamás týden na to, aby přijal dohodu o příměří a...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky