Radičová míří do Brusele, nebo někam jinam

Chápete to někdo? Ambiciózní ženská, která již delší čas prahla po nějaké funkci jí konečně dosáhne a krátce potom udělá něco, na co měla ještě před rokem úplně jiný názor a navíc si může být jistá, že kvůli tomu přijde o vytouženou funkci. Tady přece něco setsakramentsky nehraje. Co to asi muselo být za tlak, který byl na tenhle slovenský důkaz toho, že ani ženy vrcholnou politiku nespasí, vyvinut!

Troufnu si tipnout, že podobný, jakému byl vystaven náš prezident v době rozhodování o tom, zda podepíše či nikoliv Lisabonskou smlouvu. Tedy svérázná eurounijní kombinace mafiánského vyhrožování, lobbystického vysvětlování a negarantovaných slibů. Pro ty, kdo zapomněli, připomeňme ostudnou delegaci eulamentu vedenou Hansem-Gertem  Pötteringem, ve které hrál velkou roli zelený revolucionář s pedofilními sklony,  http://www.metacafe.com/watch/6059194/daniel_cohn_bendit_pedofil/ ,Daniel Cohn-Bendit, spekulování o možnosti odvolat Klause z postu prezidenta, rodící se plán lékařských mafiánů zbavit jej svéprávnosti, návštěvy všemožných diplomatů apelujících na to, aby podepsal a sliby, jak se vše příznivě projeví na postavení země a nějaká další smlouva nebo změna této(!) nebude již třeba. Na internetu jsem se dočetl i o fyzických hrozbách autonehodou apod.. Ne, určitě to neměla Iveta Radičová lehké. Na rozdíl od Václava Klause však kapitulovala až příliš rychle. Zároveň míra jejího aktivního zapojení v operaci převedení slovenských 7,7 miliard eur do eurovalu kontrastuje s aktivním vzdorem českého prezidenta.

Odvážím se tvrdit, že ve hře musí být ještě něco jiného, něco co smrdí kopupcí mocenskou či finanční. Radičové přece musí být jasné, že březnové volby pukne na celé čáře a nezabrání tomu ani proevropsky tendenční slovenská masmédia(neuměl jsem si to ani představit, ale ještě daleko tendenčnější, než ta naše!!!!!). Dá se totiž očekávat, že přijde o mnohé voliče, kteří jí dali hlas právě kvůli tomu, jak hájila slovenské zájmy proto zájmům Bruselu, Berlína a Paříže. Na výsledku její strany se také nepochybně negativně odrazí doba, ve které došlo k pádu její vlády – v začátku, tedy v čase, kdy se dělají nepopulární opatření i to, že schválení eurovalu i v tradičně nedůvěryhodných průzkumech odmítala minimálně polovina Slováků(jsem přesvědčen, že v referendu by jej odmítla drtivá většina).

Co tedy přimělo Radičovou začít s brekem opouštět svojí funkci? Nezbývá než si zkusit tipnout. Můj tip je slib lukrativnější pozice. Nejdříve ale musí loutka dohrát svou hru. Zajistit schválení, potrestat neposlušného Sulíka a marně se pokusit  o březnový comeback. Pak se asi dozvíme, co lze v hierarchii a dosahu EU koupit za necelých osm miliard eur.

Autor: Miroslav Červenka | pátek 14.10.2011 5:36 | karma článku: 33,10 | přečteno: 2047x