Nestrašte Paroubkem

Ne, nebojte se, Vážení čtenáři těchto řádek, rozhodně nehodlám horovat pro sexymozka Jyrku a jeho pochybnou oranžovou partu. Už z podstaty svého bytí ani nemohu, vlastním činžovní dům, obchod, restauraci a neomdlívám tudíž ve chvíli chvíli, kdy musím dát 30 korun za recept. Nevyužívám ani nemocenskou(když jsem byl poprvé a naposledy déle v nemocnici, tak jsem nedostal od státu ani korunu, protože jsem nic nikam nehlásil), takže na mne uboze primitivní ekonomické slogany strany těch, co jak se historicky traduje ,,kudy chodili, tudy kradli“ neplatí.

 

Proč tedy onen nadpis? Nemyslím si totiž, že právě naparující se ,,nejlepší televizní diskutér“

je tou největší hrozbou pro naši demokracii a svobodu. A to ani ve spojení s uctívači srpu a kladiva, kteří po mém soudu už vůbec nejsou tak nebezpeční jako kdysi, neboť nemají onu oporu na východě a odstrašující příklad severní Koreje či Kuby slouží jako dostatečné varování pro to, aby podobné kraviny již nikdo u nás neopakoval, natož takový buržousti jako Filip, Dolejš a spol..

Daleko větší obavy než z tohohle hypotetického spojení mám z oné netransparentní lobby, která nám prostřednictvím médií, jejichž primárním cílem již není, co by mělo – informovat a všemožných organizací na výzkum veřejné mínky, jež také primárně nezkoumají, ale manipulují, vnucuje, co si máme myslet, protože svoboda myšlení je dle mého to nejcennější, co máme.

Abych byl dobře pochopen, jeden příklad: navrhované úplatky chudým, prostřednictvím kterých chtějí oranžoví sociální demokraté vyhrát volby(13. důchod, zrušení poplatků atd..)dosahují celkové výše cca 13 miliard korun. Řeknete:,,To je přece hrozně moc!“ Co je to však proti 26 miliardám, jimiž jsme naprosto v tichosti a bez schválení parlamentem(!) pomohli Řecku. A jsme u jádra pudla. Srovnejte si prosím ten humbuk, co se děje dnes a denně kolem oněch 16-ti miliard a to ticho po pěšině okolo Řecku v tichosti složitým způsobem půjčeného násobku této částky. Copak si myslíte, že o této půjčce modří sociální demokraté a další pochybní ,,strážci naší státní kasy“ Kalouskova typu, právě kteří jsou spolutvůrci rozpočtové díry, nevědí? A co teprve naši chrabří investigativci, hrdinové to nové doby, že by to přehlédli? Nebuďte směšní, jsou prostě věci, o kterých se psát může, zejména změny počasí a jejich následky, excesy církve a policie, všemožné úchylky a výstřelky mediálních hvězd, a věci, o kterých se psát nesmí – mediální tabu.

A právě to mi vadí, toho se bojím a před tím varuji. Před vzrůstajícím vlivem této v skrytu působící tendence, která vytváří nová ideodogmata jako překážku našeho svobodného myšlení. Někdo tuto tendenci nazývá novým světovým řádem, ale to jsem již užitím tohoto pojmu také patrně překročil onu linii ,,přijatelného“ – budu na indexu a nevím, nezcenzuruje-li mi cenzor právě napsané(psáno na blog Idnes) či článek celý. Nevím, kdo přesně za protlačováním této tendence stojí, někdo říká židovská lobby, jiní zednáři, ilumináti, někdo velkokapitál a nevím, jak se ještě všechny takové spolky jmenují. Já sice stoprocentně nevěřím žádné z těchto konpirativních teorií, někdo to ale bude a to někdo s lidskou tváří a velkým vlivem, protože existence této Tendence je prostě neoddiskutovatelný fakt a to, jak je přehlížena těmi, co nás mají o všem informovat, je další fakt tohoto druhu.

Co s tím dělat? V prvé řadě skutečně nezávisle myslet a neustále na existenci Tendence upozorňovat prostřednictvím internetu, který se prozatím samozvaným manipulátorům našeho myšlení nepodařilo dostat pod stoprocentní kontrolu, ač se o to pod mnohými bohulibými záminkami převelice snaží.

Další forma revolty je aktivnější. Buď aktivně proti Tendenci a jejím dílčím projevům na různých médii přehlížených shromážděních vystupovat(příležitost k tomu bude např. zde : www.akce-dost.cz), člověk však riskuje, že bude pro většinu svého méně přemýšlivého okolí směšný, nebo alespoň zbržďovat její postup. V minimální míře třeba tím, že nebudu volit ty, kteří dominaci Tendence tolerují. A už vůbec ne ty, kteří ji napříč téměř všemi stranami prostřednictvím různých omezení, kvót a dogmat ať již ,,eko“, ,,gender“ či jiné povahy protlačují.

Autor: Miroslav Červenka | sobota 10.4.2010 9:45 | karma článku: 18,69 | přečteno: 1049x