Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Justice hodná Kaddáfího

Včerejší rozhodnutí Nejvyššího soudu o tom, že každý, kdo při obraně svého majetku použije zbraň a usmrtí zločince, je vrahem, zapadá svou absurdností jak jeden článek lega do modelu naší posthavlovské ,,nezávislé justice“. Ani stopy po snaze o nalezení spravedlnosti a ochraně obětí před pachateli trestných činů. Právě naopak, amorální soucítění se zločinci a jejich zvýhodňování.

Co jsme však mohli od naší justice čekat? Následky panování ,,Pravdy a lásky“ jsou hluboce zakořeněné a stále nesou jedovaté plody. Stačí vzpomenout jednání, rozhodování a konečné rozhodnutí Ústavního soudu ohledně Lisabonské smlouvy, kdy nejzbytečnější odkladiště přestárlých politiků lokajsky udělalo na přání z Brusele z naší ústavy cár papíru.

Snad ještě hanebnější je nečinnost justičního systému ve věci tzv. samolepkových zločinců: http://www.sinagl.cz/z-nasi-korespondence/rozhovor-s-novodobym-politickym-veznem-patrikem-vondrakem.html, kdy za něco, co ani není trestný, činem je někdo, byť zřejmě vyznávající zavrženíhodnou ideologii, více než rok ve vazbě a stále čeká na soud. Detaily této causy jsou natolik otřesné, že směle snesou srovnání s 50-ými lety. A justice mlčí!Kdy by mlčela! Nemlčí, staví se na stranu zločinců!

O tom, že včerejší rozhodnutí Nejvyššího soudu se vzpírá samotné podstatě práva, jsem se již zmínil. Neméně je v rozporu s logikou a praktičností. Jsem bytostně přesvědčen, že kdyby se NS plně postavil na stranu obětí, prospělo by to celému systému vymahatelnosti práva u nás. Zločinci by si daleko více rozmýšleli, zda přelézt ten plot nebo ne, policie by měla daleko méně práce a mohla by se více soustředit na závažnější věci(např. silniční piráty, zneužívání sociálních dávek, internetovou kriminalitu či korupci), soudům by ubylo případů a bylo by více místa i ve věznicích, neboť dnes do vězení z jedné krádeže mohou jít dva lidé – pachatel i oběť, která se dle rozhodnutí NS stane vrahem, zatímco v logickém systému je oběť, která hájila svůj majetek doma a zločinec pod drnem. Oběť, je-li napadena, má totiž z podstaty lidského chápání spravedlnosti, s nímž by NS neměl být v rozporu, právo bránit se co nejúčinnějšími prostředky – tj. dle mého třeba i zloděje slepic, vleze-li mi na pozemek, zastřelit.

V době všeobecného šetření by na logickém a spravedlivém řešení, které je v zásadním rozporu s chápáním práva nejvyšším soudem, profitoval nejvíce stát, tedy my všichni. Klesly by mu náklady na systém vymáhání práva a ubyl nejeden pobírač sociálních dávek. Může s tím někdo něco dělat? Pomoc!!!!!

Autor: Miroslav Červenka | středa 9.3.2011 9:04 | karma článku: 34,39 | přečteno: 1554x
  • Další články autora

Miroslav Červenka

Kam tečou peníze, které chybí v rozpočtech

O minulém velmi pěkném víkendu jsme se s manželkou rozhodli vzít vnoučata na první letošní túru. Docela jsme se na ni těšili. Vyjeli jsme autem na Mezní Louku a hned nás radost z výletu začala přecházet. První kańkou byla cena za parkování. Sto korun nám přišlo opravdu dost. A hned přišel další úder - na samém začátku značené cesty na Pravčickou bránu rozestavěný projekt EU „Hospůdka u Fořta“: http://www.uforta.cz/images/04x43.jpg Vřele doporučuji všem jako praktickou ukázku toho, kam tečou peníze z našich daní a jak funguje krachující evropský projekt.

23.4.2012 v 15:27 | Karma: 34,63 | Přečteno: 2142x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Létají další a další třísky

New York, Londýn, Madrid, Oslo, Paříž, Toulouse – neudělali soudruzi plánovači světlých zítřků sociálně tržní a multikulturní společnosti někde chybu? Nejen tato místa dokazují, že se v samém konceptu tohoto projektu nachází zřejmě „chybka“. Stále častěji se ukazuje, že multikulturní mix přináší podobný efekt asi jako když mícháte vodku s rumem. Je pravděpodobné, že se Vám udělá minimálně špatně.

22.3.2012 v 10:52 | Karma: 22,97 | Přečteno: 1136x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Zoufale falešné vytí hlídacích psů demokracie

Ještě nejsou ani doladěny technické detaily přímé volby prezidenta a známi kandidáti a již naše kulturně mediální fronta ze svých základen zahájila předvolební zteč. Zatím se sice obchází bez prvoplánových předvolebních agitek typu Rychlíkova dokumentu „Zle, matičko, zle, Scharzenberci zde“:http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169910576-zle-maticko-zle-schwarzenberci-zde/, ale agitace vedle vychvalování svých favoritů má i jinou formu – očerňování konkurentů. A v tomto směru se naši čačtí investigativci mohou v tomto týdnu přetrhnout.

22.2.2012 v 1:11 | Karma: 22,43 | Přečteno: 990x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Další kolo boje o svobodu slova odstartovalo

Včerejší trestní oznámení předsedy Zelených Lišky na novináře Adama Bartoše - http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/liska-podal-trestni-oznameni-na-bartose-kvuli-udajne-antisemitskemu-clanku/755659 kvůli jeho článku Kraus - http://abbartos.wordpress.com/2012/02/11/kraus/ odstartovalo další díl zřejmě nekonečného seriálu bojů o jednu z našich nejzákladnějších svobod – svobodu slova. Jsem velmi zvědavý, jak k této kauze přistoupí naše soudní instance, jež se až dosud v podobných politicky orámovaných případech nějak zvláštěnevyznamenala, neboť její rozhodnutí jsou často až příliš okatě ovlivněna politickou korektností a vliv médií a politiků je z nich cítit na sto honů. Stačí vzpomenout nechvalně známou kauzu samolepkových zločinců - http://www.lidovky.cz/hajek-lov-na-pravicove-extremisty-pripomina-totalitni-procesy-psa-/ln_domov.asp?c=A101110_184756_ln_domov_pks , kteří za tuto svou „extrémně nebezpečnou“ činnost strávili v našem prý svobodném a demokratickém státě dlouhé měsíce ve vazbě a hrozí jim dlouholeté tresty.

16.2.2012 v 7:35 | Karma: 29,90 | Přečteno: 2548x | Diskuse| Politika

Miroslav Červenka

Ukvapený návrh

I já bych se rád touto cestou vyjádřil k návrhu pojmenovat právě dokončovanou městskou knihovnu jménem Václava Havla. Tento návrh, jak již sám název příspěvku napovídá, totiž považuji za ukvapený. Dokonce si myslím, že naši páni radní při schvalování návrhu propásli vhodnou příležitost mlčet a v kocourkovském stylu se přihlásili do mediálních orgií truchlení. Předběhli tak dobu, kdy dojde k serióznímu posouzení role Václava Havla v našem polistopadovém vývoji, neboť kritické hlasy v době smutku jsou dle mého nevkusné.

9.1.2012 v 5:15 | Karma: 19,31 | Přečteno: 930x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

Tuleja vzdal nominaci na ministra, připustil selhání. Fiala rozhodnutí vítá

3. května 2024  14:19,  aktualizováno  15:20

Pavel Tuleja se vzdal nominace na post ministra pro vědu, výzkum a inovace. Připustil selhání v...

Vagony po nehodě u Klínce odklidí dopravce. Policie zahájila úkony trestního řízení

3. května 2024  11:11,  aktualizováno  15:17

Policie prověřuje čtvrteční vykolejení osobního vlaku bez strojvůdce poblíž Klínce u Prahy pro...

Tramvaj srazila chlapce, který přebíhal přes ulici. Skončil v nemocnici

3. května 2024  15:03

Záchranáři převezli v pátek ráno do nemocnice šestiletého chlapce, kterého srazila v Plzni tramvaj....

Do školy v Litvínově vnikl muž. Policie ho zadržela poblíž kvůli jiné krádeži

3. května 2024  8:31,  aktualizováno  14:23

Desítky policistů, hasiči i záchranáři se ráno sjeli k litvínovskému gymnáziu. Důvodem bylo...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 70
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Selfmademan. Dělám si rád, co chci a kdy chci. Jsem vnitřně svobodný a velice těžko snáším omezení vnější svobody, ať se mne bezprostředně dotýká nebo ne.

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky