Já nic, já kníže

  Tyto řádky píši, protože nechci, aby pozornosti veřejnosti unikla role předsedy TOP 09 v právě končící kauze Kočí-Tluchoř.

TOP 09 se po celou dobu sice snažila veřejnosti neustálým omýláním toho samého - že s kauzou nemá vůbec nic společného, že jde o spor koaličních partnerů, vnutit představu klidné síly, leč stačí zacitovat z památného rozhovoru kravky Kočí v kavárně:„Topka byla ta, kdo s tím včera přišel, s tou myšlenkou, že VV musejí celý z vlády. Včera jsem seděla s knížetem. Hele, on se najednou probere, je hrozně mravní. Včera se mnou seděl a byl to on, kdo řekl, tak takhle ne.“ A vše se ihned jeví v jiném světle.

Nebo je to jenom náhoda, že úvodní útok na Bártu, ABL a VV vyšel v časopise Respekt, který ještě docela nedávno vlastnil, hádejte kdo, ano, správně sám Karel kníže ze Schvarzenberka, než ho prodal příteli Bakalovi. A co myslíte, Vážení čtenáři těchto řádek, je možné vyloučit možnost, že redaktoři časopisu před tím, než kauzu odstartovali, informovali majitele o tom, s jak závažnými obviněními s dopady na politickou scénu přicházejí? Že se Vám to nějak nezdá, že? Mně také ne.

Stejně tak to asi bude i s načasováním akce. Ta je spuštěna v době, kdy je slovutný kníže v Argentině a Chile. „Jak by tedy mohl mít s útokem na koalici něco společného? Vždyť byl na druhém konci světa!“ Nedejme se zmást, internet, mobily, Skype a další komunikační prostředky fungují celosvětově. Vrcholem pokrytectví jsou pak v této souvislosti slova ministra zahraničí po návratu z cesty, že by se kvůli tomu blázinci tady nejraději vrátil do Buenos Aires. Co by se tím asi změnilo?

Absence jakékoliv zmínky o roli Karla Schwarzenberga v právě do autu zahrávané vládní krizi v hlavních(nejvíce ovlivňujících veřejné mínění) je nejlepším důkazem toho, jak dalece jdou tato média „knížeti“ na ruku. Odpověď na otázku, proč zrovna jemu má několik rovin. Že jednou z nich je pravidelná účast tohoto politika na setkáních bildeberského klubu, kde se schází i s mocnými mediálními magnáty, je sice rovina spekulativní, ale i ta se již nejednou ukázala jako pravdě nejbližší.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miroslav Červenka | středa 20.4.2011 8:27 | karma článku: 19,66 | přečteno: 1929x