Nevěř nikomu nad třicet. Tedy ani mně.

"Don't trust anyone over 30 "pronesl tehdy 24 letý Jack Weinberg. Bylo to heslo 60. let

Při hledání práce můžete narazit na inzeráty, kde se přímo v titulku mluví o komunikaci na sociálních sítích. Myšleno tak, že firma si najímá někoho, kdo za ni kope.

Dříve se tomu říkalo "nájemný pisálek".

O Věcech veřejných se provalilo, že měli skupinu lidí, kteří monitorovali média a diskutovali, aby obhájili stranu.

V angličtině existuje termín Canalise/Canalize, které se v souvislosti s úsilím nebo energií užívá ve smyslu zaměřit, usměrnit, soustředit, kanalizovat, uvolnit, být ventilem.V mnoha případech slouží články k odkanalizování hněvu a frustrace.

Na www.scienceblogs.com jsem se dočetla, že se vstupuje do diskuze pod více přezdívkami a celá diskuze se rozvrátí. Nevím, nakolik je tohle možné na idnes.cz. Ale Češi tuhle možnost určitě už objevili. Na www.scienceblogs.com jsem zaslechla volání po moderování diskuze.

Závěrem něco z Karla Čapka a jeho Dvanáctero figur zápasu perem čili Příručka psané polemiky. Cituji závěrečnou figuru, celý text lze najít bez problémů na Internetu:

"12. Iubilare. Toto je jedna z nejdůležitějších figur a záleží v tom, že z literního boje je vždy nutno odcházet s gestem vítěze. Expertní polemik není nikdy poražen; vždy je to ten druhý, kdo „byl usvědčen" a „je hotov". Tím se také polemika liší od každého jiného sportu. Řeckořímský zápasník uzná čestně, že byl poražen; ale snad žádná polemika neskončila slovy: Ruku sem, přesvědčil jsi mne. Jsou ještě mnohé jiné figury, ale už mne jich ušetřte; ať je literární historikové posbírají na luzích našich revuí a novin."

Kdy jen jste se s tímhle úskokem setkali naposledy? Já včera, v rozhlasovém úryvku přenosu z parlamentu.

 

 

 

 

 

 

 

Autor: Pokorná Mirka | středa 6.6.2012 12:57 | karma článku: 7,47 | přečteno: 984x
  • Další články autora

Pokorná Mirka

Asi přestanu psát blog

23.11.2017 v 12:43 | Karma: 16,70

Pokorná Mirka

Zákony profesora Parkinsona platí,

21.11.2017 v 15:19 | Karma: 18,69