- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
1. Zadělej obvyklé řídké kynuté těsto na lívance ječnou moukou (ta je v prodejnách zdravé výživy běžně k dostání).
Pro ty, kdo lívance ještě nedělali, zde recept na lívance z 1 l vlažného mléka:
1 l mléka
2 kostky cukru
1 balíček sušených kvasnic
1 žloutek
Ječná mouka (podle konzistence těsta, viz dále)
Máš-li, pak bílky a z nich ušlehej tuhý sníh
Tuk na smažení
- Ohřej mírně 1 l mléka.
- Vezmi z toho asi 2 deci vlažného mléka, přidej 2 kostky cukru a 1 balíček sušených kvasnic, nech zkynout na kvásek.
- Zkynutý kvásek přidej k mléku a vmíchej 1 žloutek.
- Pak přidej tolik prosáté ječné mouky, až vznikne řídké těsto.
- Rozbíhá-li se těsto při lití na pánev, přidej trochu mouky, dobře promíchej a nech znovu kynout.
- Případně přidej sníh (máš-li) sníh z bílků, zlehka zamíchej k těstu, které se tím zkypří.
- Na nepříliš rozpálené pánvi, lehce vymaštěné, prudčeji osmaž po obou stranách.
2. Rozmíchej Mascarpone s medem a tím ještě teplé lívance pomaž.
Další články autora |
Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha