Barack Obama ... a ptáčci

Předehnat, dohnat nebo neztratit z dohledu? V pořadí klesající životní úrovně. Prvního nepředeženeme, nedoženeme, možná neztratíme z dohledu. Ptáčci z dohledu zmizí zcela jistě.

Barack Obama přednesl své Poselství o stavu Unie. Zaměřil se hlavně na ekonomiku a prohlubující se rozdíly mezi příjmy. Mj.navrhuje opatření, aby se zvedly příjmy středních vrstev, a tedy i jejich životní úroveň.

" EK: Evropané se budou mít za 10 let výrazně hůř než obyvatelé USA.Životní úroveň lidí v zemích eurozóny bude za 10 let jen na 60 procentech úrovně ve Spojených státech amerických. Předpovídá to Evropská komise. Propad v eurozóně by se přitom výrazně dotkl i Česka, které je na obchodu s blokem zemí se společnou měnou závislé. 14. ledna  2014 v 06:59 "  Zdroj:  http://www.rozhlas.cz/zpravy/ekonomikavevrope/_zprava/1302902   Nikdo ale ke zvýšení životní úrovně nevyzývá ani nedělá žádné kroky.
" Česko chudne, životní úroveň se vzdaluje evropskému průměru. Životní úroveň České republiky se od roku 2010 vzdaluje průměrné úrovni Evropské unie. Ukazatel od roku 2009 klesá nebo stagnuje a loni bylo Česko na 79 procentech průměru celé EU. Ve srovnání se "starými" zeměmi unie to bylo 72,5 procenta." Zdroj: http://byznys.lidovky.cz/cesko-chudne-zivotni-uroven-huje opatření se-vzdaluje-evropskemu-prumerníotu-pra-/moje-penize.aspx?c=A130731_121914_moje-penize_mev

Organizace ADRA zahájila časově neomezenou finanční sbírku na lidi ohrožené chudobou v ČR. Jde asi o 1milion lidí, tj.cca 10 % obyvatel. Slyšela jsem na Radiu Plus, na webu se mi nepodařilo k tomu nic najít.

Sypejte ptáčkům. Nevylučuju nikoho, sypu všem. Létají sem (všichni nebo jen některé druhy?) z Východu. Stěhování na Západ. Za obživou a teplem. Jak tak koukám oknem, sezobou toho málo.  V přístupu stydliví, v zobání bázliví. Něco jako somrák v bufetu. Rozhlédne se, přiskočí, několikrát zobne, neklidně se rozhlíží. Vždycky zobe jen jeden. Pokud přiletí k zobání dva (nikdy jich není víc), jeden hned zase odletí. Obvykle je jich, ve větší vzdálenosti, několik. Poskakují po zemi nebo po plotě, obráceni k tomu, kdo právě zobe. Provádím pseudovědecká pozorování.

Anglický termín pecking order, což lze přeložit jako zobací, nebo taky klovací / klofací pořadí, se překládá jako hierarchie. Pokud by hierarchie nebyla, nastupuje boj a ustaví se pořádek. Pokud by nestačil zobací, klovací ani klofací, pak by jistě pomohl trhací. To by bylo absolutní řešení. To by potom ale na toho posledního, kdo dozobává, nezbylo třeba už vůbec nic. 

Autor: Pokorná Mirka | sobota 1.2.2014 16:12 | karma článku: 5,58 | přečteno: 233x
  • Další články autora

Pokorná Mirka

Asi přestanu psát blog

23.11.2017 v 12:43 | Karma: 16,70

Pokorná Mirka

Zákony profesora Parkinsona platí,

21.11.2017 v 15:19 | Karma: 18,69