Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Ptáte se, kam se poděla demokracie. Na to jedna velmi jednoduchá, již řadu stovek, ba přímo tisíců let známá odpověď pana Sokrata:

"Demokratické zřízení doplatí na to že bude chtít vyhovětvšem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladíbudou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtítpráva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejnéfunkce, a demokracie jim to umožní. A až zločinci demokracii nakonec ovládnou,protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, neždovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."

To není touha po jiném zřízení, to je varování před dovedením demokracie do extrému.

3 0
možnosti
KN

Souhlas až na poslední větu.

Demokracie je, jaká je.

Vláda jednoho je diktatura, vláda deseti je vládnoucí junta, demokracie je vláda 20% obyvatel.

Jinak nejhorší projev demokracie by vidět v Německu, kdy se spontánně a dobrovolně transformovala do strašidelné tyranie. Přesně jak to Sokrates předpověděl.

0 0
možnosti

P14e55t83r 19Š14v32e91c

25. 6. 2013 20:49

X Znáte??  Tam naleznete odpovědi na mnohé Vaše otázky;-€

http://www.vlada.cz/assets/ppov/rnm/aktuality/akcni_plan_apac_1.pdf

Zejména bod 4.1;-(;-(;-(

1 0
možnosti
MU

Problem je, ze jak blbecci vitame s otevrenou naruci kazdeho, aniz bychom meli jistotu, ze protejsek zastava stejne hodnoty.. To je jako vitat v dome medveda grizzlyho s myslenkou, ze kdyz se k nemu budu chovat pekne, tak on ke me taky

5 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1974x
Malíř a autor knihy Univerzální zákony života.
Žijeme ve světě, který stále balancuje na ostří nesvobody. Svoboda a neohroženost začíná až tehdy, když se zbavíme všech drobných i velkých strachů. Pak nás nemůžou zotročit ani vnější okolnosti. Mým přáním je, abychom byli všichni skutečně svobodní. www.mirekvojacek.cz