Elektromobilistovy prázdniny

Tak je to tady. Prázdniny. Čas dovolených, projížděk a dlouhých cest. Čas plánování, setkávání a elektromobilních srazů. Konečně se zase dozvím nějaké novinky a to, kdo kam dojel, respektive nedojel.

Již se těším na elektromobilové srazy. Člověk se tam dozví víc, než na všech konferencích. Srazy jsou především o předávání zkušeností a pohodě. Rád se opět dostanu do skupiny lidí, která mne utvrzuje v tom, že to jde. Žádná skepse, naschvály a pletichaření.

Srazů je jen pár do roka. Letos jsem byl již na Milanově eJantarové cestě. Podařená záležitost. Vždyť to již byl druhý ročník!

Jen už tam bylo moc elektromobilů. A tak se občas po cestě stalo, že u rychlonabíječek bylo narváno (šest elektromobilů na dvě rychlonabíječky - Olomouc). To se jelo z Ostravy na exkurzi do tvarůžkárny v Lošticích.

10 Jen pár elektromobilů a nabíječky jsou plné

To co vidíte na obrázku, to je vše z tvarůžků. Po zákuscích přišla i zmrzlina (tvarůžková). Celkem mi chutnala – byla zajímavá (za mě však jednou stačilo).

9 Malé občerstvení v Lošticich

Potom se jelo na hrad Bouzov, kde byla nachystána nabíjecí louka.

Na louce se nabíjelo a popíjelo.

2 Popíjená na louce

Na srazy občas dorazí i nějaký nový prototyp, či jiná novinka. Zde byla k vidění dodávka s dojezdem 300km (údajně). Byl to takový exot. Kdybych měl v kabině větší pocit bezpečí, asi bych o něm i uvažoval. Ale zatím šlo o elektromobil s výrobním číslem 000001.

3 Exot na louce

Nejvíc mě zaujalo autorádio v kabině řidiče.

4 Exotovo autorádio

A baterky.

5 Uložení exotových baterií

Také parametry baterií umožňovaly pěkné pokoukáníčko.

6 Exotova baterie

To pod kapotou eGolfu to bylo jiné.

8 Pod kapotou eGolfu

 

Zajímavá byla i nabíječka CCS/CHAdeMO 22kWh s podrobnými údaji o nabíjení.

11 Displej nabíječky

Došlo i na trochu té kultůry při svíčkách.

7 Trochu té kultůry

No a večer byla diskuze s prasetem (takové větší opékané sele).

11 Elektromobilní diskuze

No a něco pro zasmání na konec. Jak jsem jel druhý den zpět z Bouzova, tak se mi na e-up!u objevilo takové zajímavé číslo a hodně jsem se u něho nasmál.

12 Dojezd e-up!u dosahuje nevídaných čísel

 

Běžný smrtelník asi tento vtip nepochopí. Je to něco jako optická anekdota o Cyranovi z Bergeracu, nebo kratičká anekdota H2SO5 pro chemika.

Ale jinak bylo na srazu veselo. Už se těším na víkend do Prčic. Doufám, že řádně oslavíme 171 let od narození prvního českého elektromobilisty Františka Křižíka.

Dnes bylo lehce odlehčené téma – ale to víte, jsou prázdniny. Čas dovolených, pohody a dlouhých cest. Čas plánování, setkávání a elektromobilních srazů.

Tak tedy PROUDU ZDAR!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Mirek Matyáš | středa 4.7.2018 9:09 | karma článku: 16,51 | přečteno: 468x
  • Další články autora

Mirek Matyáš

Mám ho … ale dalo to fušku

30.11.2021 v 10:01 | Karma: 19,18

Mirek Matyáš

Zvracející Ostravačky

7.10.2021 v 7:00 | Karma: 13,07