Tisková zpráva - Hnutí "Občané městu, město občanům" (OMMO)

Dnes, ve čtvrtek 27. září 2012 byl v ranních hodinách (cca před 5,30 hod.), před bytem své matky v ul. Novostavbách, Lom – Loučná, fyzicky napaden lídr kandidátky politického hnutí „Občané městu, město občanům“ (OMMO) pro volby do zastupitelstva Ústeckého kraje pan Marian Dancso. Byl napaden dvěma neznámými pachateli (muži), kteří jen po východu z domu udeřili nějakým blíže neidentifikovaným předmětem (zřejmě cihla nebo dle zranění v obličeji podobný zdrsněný materiál). Snažil se jim bránit, ale následovaly údery pěstmi, a když byl sražen na zem také kopance. Následně pachatelé odjeli blíže neurčeným osobním automobilem, zřejmě menšího typu (Favorit, Škoda, světlejší barvy). V 5. 34 hod. sám napadený přivolal policii ČR. Ta na základě zjištěných skutečností doporučila lékařské vyšetření, a aby se dostavil na obvodní oddělení Policie ČR v Lomu k sepsání trestního oznámení. K lékaři se musel zraněný dopravit sám(!?). Dopravu mu zajistil jeho osobním automobilem kamarád, kterého si rovněž sám zraněný přivolal.

V Mostecké nemocnici, o. z. KZ bylo provedeno lékařské vyšetření, které konstatovalo lehký otřes mozku, zhmožděniny v oblasti levé části obličeje a nadočnice, zlomené žebro s podezřením na redislokovanou frakturu, další žebro zřejmě naštípnuté.

Následně byl s napadeným M. Dancsem na Obvodním oddělení Policie ČR v Lomu sepisován cca 2 hodiny protokol.

Vedení OMMO má celou řadu důvodů se domnívat, že za celým incidentem mohou být politické důvodu, aktivity hnutí při odhalování některých praktik realizovaných některými politickými subjekty na Mostecku. Selhaly všechny předchozí pokusy jmenovaného i hnutí OMMO zastrašit. Nesetkaly se s přílišnou odezvou u občanů Lomu šířené pomluvy na opozičního zastupitele M. Dancsa za OMMO a další z řad současné lomské opozice. Jistě nemusí být náhoda, že fyzický útok se odehrál den po spuštění webu Lomská opozice, kde je záměrem odkrývat jednání a chování vládnoucí koalice v Lomu Severočeši.cz, ODS, VV s rozhodujícím hlasem bývalého starosty Lomu za KSČM pan Ing. J. Nétka.

Napadení zastupitele města Lomu a lídra kandidátky OMMO pro krajské volby má dle vedení OMMO i nepřímou souvislost s tím, jakým způsobem je eskalována celková situace na Mostecku, Varnsdorfsku a dalších místech Ústeckého kraje směrem k menšinám, zejména Rómům. Výroky např. senátora Doubravy za Severočeši.cz, ale i dalších politiků, a jistě ne nevýznamných osob, jsou řadou komentátorů, politických publicistů i politologů označovány za hraničně rasistické a xenofóbní.

Vedení OMMO vyzývá občany, veřejnost a své kandidáty i kandidáty dalších subjektů, aby se nenechali zastrašit a odradit od snahy po změně způsobu vládnutí, organizace a řízení chodu krajské samospráva a samospráv obcí a měst a konečně celé ČR. Žádáme sdělovací prostředky, jejich redaktory, aby konečně začali objektivně informovat o dění v některých stranách, o jejich jednání a chování.

Očekáváme, že Policie ČR nedovede toto vyšetřování jako ta předchozí ke strohému oznámení – vyšetřování zastaveno, pachatel neznámý.

 

 

 

Leoš Vaněk, v. r.                                                         Mgr. Hana Svobodová, Ph.D., v. r.

předseda OMMO                                                       1. místopředsedkyně OMMO

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Svoboda | čtvrtek 27.9.2012 17:28 | karma článku: 7,97 | přečteno: 571x
  • Další články autora

Miloslav Svoboda

Chaos - úmyslně neúmyslný.

10.10.2012 v 8:08 | Karma: 8,42

Miloslav Svoboda

Den matek

13.5.2012 v 2:22 | Karma: 12,00

Miloslav Svoboda

Čekání na zázrak.

13.4.2012 v 0:50 | Karma: 24,24