Chaos - úmyslně neúmyslný.

Je až s podivem co lidé dokáží vyvolat za reakce, díky svým aktivitám. Na počátku byl zřejmě dobrý nápad, ale již při jeho propagaci nastalo několik chyb. Ano, píši o diskutabilní protestní akci s neplatnými hlasy. 

Posuzování se stalo ať záměrně či ne, nepřehledným z vícero důvodů. Hlavním z nich byla neznalost zákonů o volbách do krajského zastupitelstva č.130/2000 sb. . Dalším faktorem zasahujícím do celé této tématiky, bylo zaměňování si elementů patřících k volbám do poslanecké sněmovny s volbami do krajského zastupitelstva. Tak docházelo k diskuzím, které byli zcela scestnými, jako například o příspěvcích ze státní pokladny politickým stranám a hnutím. 

Co však nemusel každý pochopit, byla rozdílná interpretace - co se považuje za neplatný hlas. Někdo nabádal k zneplatnění hlasu jen pouým přeškrtnutím volebního lístku, nejlépe strany se kterou nejvíce nesouhlasí. Omyl, zrovna pouze přeškrtnutý volební lístek by byl platným hlasem té strany, která na tom lístku má kandidátku! A podobných excelentních a zavádějících excesů se v některých diskuzích vyskytuje vícero. Rád bych vás všechny proto vyzval, aby jste k volbám šli a hlasovali pouze platnými hlasy. Neboť jen tak se vyhnete tomu, že uděláte chybu při zneplatňování hlasů. Navíc můžete svou volbou učinit něco pro změnu v naší zemi. Věřte tomu, že neplatné hlasy, ke změnám nevedou. Jen aktivní volič, může dostatečně zabránit pokračování současného politického kurzu. Přijďte k volbám a buďte aktivními občany!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Svoboda | středa 10.10.2012 8:08 | karma článku: 8,42 | přečteno: 644x