Rath propásl krásnou příležitost, být Solženicynem kapitalismu

Odřekl jsem si dnes horské kolo, stejně je hnusně, a poslechl jsem si Jeho projev, protože tak,  jak  určité vesmírné jevy se odehrávají jen jednou za čas a při určité konstelaci gravitačních sil, nemusí se podařit v tomto století vidět poslance, zvyklého na život v motýlku,  přicházet z vazební věznice kázat o morálce.

David Rath mohl určitě zahrát veřejnosti na notu spiknutí a křivdy od  státní noci. Hodně lidí zažilo  nebo slyšelo o konkrétních případech šílených konstrukcí státní moci a to nejen u nás.  Potud jeho historka může být docela věrohodná a dojemná.

Chyběl mu ale  první nástupní stupeň. K tomu,  aby byl oprávněn takovouto konspiraci  důvěryhodně přednést, chyběla sebereflexe. Pokud by Dr. Rath v prvním odstavci svého proslovu pronesl omluvu veřejnosti, přiznání svým voličům a rodinám za nemorální  chování, které vlastně  zavdalo příčinu k jeho stíhání, mohl v DRUHÉ rovině poukázat na všechny křivdy které se dějí, daleko věrohodněji. 

To ovšem u jeho osoby není možné, protože je tak vzdálen od  reality morálky, že je pro něj opravdu (a věřím že to myslel upřímně) v první řadě vnímání křivdy, která se mu stala tím, že on byl chycen a ti ,kdo podle něj,  kradou ještě víc,  chyceni nebyli. Musí to být strašný pocit. Zažil ho každý řidič, který je zastaven na 50km omezení za 65km rychlost a zatímco platí pokutu, kolem se míhají frajeři   SPZ  0001 a 2222 rychlostí 100Km/h.  Nechápe, že své zatčení především umožnil tím, že zřejmě něco spáchal a jel rychleji než se smí a neměl správnou SPZ.   Něco, co on považuje za normální bábovičku mu někdo rozbil:  když staví školku, musí dostat výpalné, když staví nemocnici, musí dostat výpalné, když opravuje silnici, musí dostat výpalné, když rekonstruuje dětský domov, musí dostat výpalné. 

Ano, je to pro něj strašná křivda a muka , dostával výpalné jen ze školek a nemocnic, zatímco ostatní mají pod palcem daleko větší projekty, tam kde on bral za zalepení děr v asfaltu věří, že ostatní brali za dálnici, kde bral za rekonstrukci domu pro seniory, ostatní brali za grippeny, ach kdyby tak měl pod palcem stavbu dálnice, to by se kradlo ještě víc.  Ten strašnej pocit křivdy, že nejsem „nejlepší“.... a nejlepší v jeho rovině hodnot je:  kradu nejvíc.

Ano, možná kdyby nebyl chycen, nepřišla by  republika o pár miliard dotací. Ale není to argumentace  na úrovni kterou používá sám?:  důkazy, které jsou podle Ratha získané v rozporu s procesními pravidly jsou neplatné.  A nejsou snad dotace, které jsou z malé části zneužity, také neplatné?

Sám obviněn z nekulturních činů (jejichž nekulturnost snad ani nemůže rozeznat) se dovolává kulturnosti vazby.  Sám obviněn z úpadku své morálky se dovolává morálky všech okolo.... sám obviněn ze zneužítí dotačních financí se ospravedlnuje tím, že peníze jen chtěl předat své straně na volební náklady, jako by snad tento fakt negoval krádež.....sám zneužívaje své moci, poukazuje na zneužití moci  vůči své osobě. 

Tak  daleko, (doufejme)  žijí elity od normálních lidí.

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Miloslav Doubrava | úterý 5.6.2012 17:45 | karma článku: 20,30 | přečteno: 952x
  • Další články autora

Miloslav Doubrava

Bajka z moderní domácnosti

22.3.2016 v 16:48 | Karma: 14,96

Miloslav Doubrava

Zaragoza

27.5.2014 v 23:41 | Karma: 15,09

Miloslav Doubrava

marné naděje

5.6.2012 v 11:30 | Karma: 8,99

Miloslav Doubrava

proč se EU rozpadne

14.5.2012 v 18:50 | Karma: 28,53