Nová vláda

Pane králi, to se ale dějí věci, co? Tvůj královský místodržící Zeman rozboural tvým dvěma stovkám konšelů bábovičky, sebral lopatičku purkrabímu – pánovi z Nečasu a předal ji svému nohsledovi pánu z Rusnoků a všichni postižení teď nezřízeně kvičí.

Oni totiž už ztratili veškerou soudnost (jestli kdy nějakou měli) , blouzní, drmolí svoje zaříkadla a volají po zaběhnutých pořádcích, kdy mohli bezostyšně a beze strachu krást.

A ze všech nejvíc kvičí bývalý nejvyšší komoří Kradousek z Kalouskova, neboť ještě neměl pokryty všechny kanály, kudy odsypával královské zlaté po miliardách a teď se bojí, že mu je objevíš.

Pane králi, měl bys konečně bouchnout do stolu! A když už tu máme Pána z Rusnoků, měl bys toho využí

t. Pána z Rusnoků bys měl pověřit prosazením Nové ústavy (neboj, však ona už je sepsaná a to nejzkušenějšími světovými odborníky a prověřená staletími, jen ještě nebyla takhle pěkně pohromadě).

Věřme, že se ti méně kvičící konšelé uklidní, až zjistí, že se zas nic tak strašného nestalo, že ty jejich bábovičky už stejně byly notně zahnívající, rozpadající se a života neschopné a že si uvědomí, že mohou odejít se vztyčenou hlavou a jednou v životě udělat něco prospěšného pro naše království a Novou Ústavu schválí včetně dluhové brzdy ze švajcu.

No a teprve pak, až bude mít Pán z Rusnoků tuto úlohu hotovou, ať vypíše nové volby (samozřejmě podle Nové ústavy) a pány konšele rozpustí.

A to by bylo, aby nebylo. To teprve bude Evropa a Svět koukat!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Miloš Kořínek | čtvrtek 11.7.2013 18:18 | karma článku: 13,89 | přečteno: 424x