Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Soumrak Úsvitu? Pokud se bude opakovat opakované, tak ano

Nelekejte se, nejde o přírodní katastrofu v podobě neobvyklého úkazu na obloze. Jde, jak jinak v tomto zakaleném čecháčovsko kocourkovském rybníčku o pouhopouhou politiku. Lépe řečeno o pouhopouhé politikaření.

 

Předně si řekněme, že se opakují nedávné dějiny. Konkrétně dějiny Věcí veřejných, strany, kterou podrazili vlastní lidé, aby vzápětí vytvořili nikým nevolenou pidistranu s neadekvátním názvem "Lidem"...

Tato již neexistující pidistrana, kterou si lusknutím svého chtivého prstu chamtivosti, vytvořila paní Peake, je, jak je vidno vzorem pro nekorektní přeběhlíky.. I ona a její "takystrana" se prakticky po zádech VV dostala do parlamentu a nezvána, nevolena, parlament negativně ovlivnila. Nu a jak je vidět tito "lidumilové" s příhodným, ve své falši, leč s neadekvátním názvem, se stali mustrem těch lidí, kteří se po zádech pana Okamury vyšplhali, dle stejného peakovského scénáře do parlamentních lavic. Smutné je to, že tito šplhouni a většinou bývalí véčkaři a nestraničtí politici byli zvoleni díky programu, s kterým pan Okamura šel do voleb. Čili volič, který na tento program vsadil, utře. Jak příznačné že?

Jaký nový program asi bude tato "strana" propagovat?

http://zpravy.idnes.cz/prevrat-proti-okamurovi-poslanci-zalozi-stranu-inspirovanou-le-penem-1my-/domaci.aspx?c=A150210_115324_domaci_kop

Pokud chce převzít program paní Marine Le Pen, tak by musela být na tuto stranu nějakým způsobem fyzicky napojena. Naše mentalita, mentalita českého národa totiž na temperament Francouzů nestačí. Jsou jiní, stejně tak, jako jsou jiní Řekové se svým temperamentem voličů a voličů Syrizi obzlášť, či Španělé s temperamentními, denně v ulicích, občany.

Pokud si ještě chceme připomenout, jak také v naší politické kocourkovské stoce vznikají další klony a "takystrany", nemusíme jít daleko. Ano, jedná se o neslavnou TOP09 s překabátěným panem Kalouskem, bývalým křesťanskodemokratickým členem v čele. Nenamlouvejme si, že pan Kalousek není to čelo stále. Pana knížete mají topáci jen coby spícího maskota, populárního snad jinde, nikoliv v Česku.Jeho popularitu se nám snaží namluvit média a také červenokartičkáři s našimi prapodivně nevlastenecky smýšlejícími umělci. Tedy některými umělci, aby se někdo necítil uražen.

http://milenapolakova.blog.idnes.cz/clanok.asp?cl=426524&bk=39169

Nikdo je nevolil, přesto ještě dnes, naštěstí jen minimálně, ovlivňují dění v parlamentu.

Nalijme si čistého vína. Nebýt ČT a Primy, tak pana Kalouska již nevidíme tak často na obrazovkách, jak tomu je dosud. Proč nám jej stále "naše" média vnucují a této politické trosce dávají stále nebývale velký prostor, je nasnadě. Neměl by spíše být zván pan Okamura a jiní, co představují zcela jinou filozofii, než starý bard, jakým je minulostní "ekonom" Kalousek? Doufají snad, že se vrátí jeho moc i do reálu, proto ta podpora? Naštěstí on a topka jsou již nevolitelní a to štve ty, kterým se v diskuzích a na vlnách éteru říká pravičáci, pravdoláskaři, kavárenští povaleči, červenokartičkáři-protizemanovci a jiná zpolitizovaná a v případě kartičkářů, zmanipulovaná havěť.

Vraťme se ale k Úsvitu, zrozence pana Okamury.

Poslední dobou sílily hlasy na jeho podporu, t.j. lidé by jej zřejmě volili více, neboť opět po zvolení starých známých stran je evidentní, že tito zvolení zástupci opět nezastupují lid, ale hledí jen na své zájmy, své platy a svá koryta, která jsou kupodivu, stále ještě plná, vzhledem k rozhazovačnosti "vlivným" soukmenovcům a tím i sobě samým...

http://www.novinky.cz/domaci/361212-sobotka-vysvetloval-cestu-belobradka-do-britanie-za-800-tisic.html

http://www.novinky.cz/domaci/361023-konec-justicni-krize-soudci-se-misto-sesti-miliard-spokoji-s-miliardou.html

Tedy plná koryta, pouze pro ně!! Na důchodce nezbývá, na podporu rodin, nezbývá, na nemocné děti, nezbývá...O tom všem denně hovoří pan Okamura a to se těmto korytnářům samozřejmě nehodí do krámu!

Všiměme si toho faktu, že kdykoliv, kdokoliv vyjde na veřejnost se sociálním cítěním, je zároveň hned dehonestován slibotechnami, coby populista...

Zde si dovolím citovat pana Okamuru: ..." pokud jste vlastenec, jste nacista, když se vám nelíbí nadprůměrná kriminalita Romů, jste rasista, a když nechcete, aby se do vaší země stěhovali radikální muslimové, tak jste xenofob. Neexistuje diskuze. Boj s jiným názorem se přesouvá do roviny nálepkování. Bohumil Pečinka v Reflexu nedávno správně podotkl, že se německé politické elitě podařilo rozložit hnutí PEGIDA usilovnou dehonestační kampaní, kdy z účastníků protestů proti muslimskému radikalismu, z  normálních a slušných občanů, udělali mainstreamoví politici a média rasisty, xenofoby a nacisty. Stejně jako u nás"...Konec citace.

 http://okamura.blog.idnes.cz/c/447742/Zvireci-nevestince-versus-rodina.html

Já osobně bych do jeho výčtu ještě zahrnula výroky a dehonestace "jiného názoru" prudičů - minulostních zabedněnců se slovníkem, který končí koncovkou "ista". Jsi zastánce pana Zemana? Tak jsi socialista, komunista, dokonce rudoch a také soudruh, či soudružka. Tyto minulostní výrazy jsou nejen hloupé, ale jsou jasným důkazem toho, jak s prominutím tento dehonestátor má zaprděné staromilské myšlení. Takový hloupý prudič si nevšímá skutečného stavu současné společnosti, takový člověk žijící v dimenzi minulosti vidí povrchně a černobíle a jeho hloupost chování, kdy argumentuje minulostními a hodně trapnými výrazy, je evidentní. S takovým člověkem nemá smysl diskutovat pro jeho nízký intelekt, alespoň, co se týká všeobecného pohledu a nadhledu, ten je důležitý, na celosvětové a naše celospolečenské dění. Svět je v roce 2015 v jiném časoprostoru a z tohoto pohledu je třeba přemýšlet a jednat. Co platilo v minulosti, dnes prostě neplatí. Neplatí ani černobílé vidění a dělení společnosti na pravé a levé, takže hádanice, kdo je a kdo není levičák či pravičák jsou trapné a k smíchu. Kdyby vzhledem k výše řečenému, nebyly spíše k pláči. Alespoň všem, co uvažují v nové dimenzi myšlení.

Lidé s minulostním myšlením jsou brzdou pokroku. Pravolevé rvačky a půtky tu ztratily smysl, asi jej nikdy ve skutečnosti neměly...

Nu a protože takové myšlení není vlastní právě panu Tomio Okamurovi, ten je o dimenzi myšlení výše v přítomnosti, nehodí se mezi parlamentní zaprodance a zaprděnce, tak se jej tito zaprodaní chtějí zbavit. Ovšem stejně, jako "Lidem" i oni si pod sebou v rámci prozření voličů předem podřezali životadárnou větev, která mohla v příštích volbách rozpučet a zazelenat se, již zmíněnými zvyšujícími se preferencemi ve prospěch Úsvitu, tím i ve prospěch pana Okamury a nás, kteří sdílíme jeho pokrokové názory.

Osobně se přiznám, že jsem ve věci romské otázky pana Okamuru také považovala za populistu. Ale jen v této otázce ve které šel hodně na ruku těm, co chtěli o cikánech slyšet to nejhorší. On dle mého nalítl těm, co otázkou cikánů chtějí odvrátit to hlavní téma a tím jsou mnohem větší krádeže za bílého dne v přímém přenosu, než většinou drobná krádež cikánského spoluobčana.

Otázky, jako bezdomovectví, stoupající chudoba, nezaměstnanost, to jsou témata, která má řešit nejen naše politická garnitura v naší vlasti, ale také ruku v ruce s ní a jinými politiky Evropy i EU.

Nyní rozbor, co za tímto politickým podrazem může být.

Jsou tito političtí podrazníci pana Okamury podplaceni "hlavním proudem", ve smyslu zbavení se jej pro výše uvedené, nebo je to komedie, na kterou pan Okamura přistoupil v zákulisní rozpravě skryté voličům jen proto, aby svou stoupající oblibu ještě posílil stranou Národní fronta, kterou vede Marine Le Pen? Což je krajně pravicová strana, kterou založil její otec Jean-Marie Le Pen, a jež se profiluje na ostré kritice přistěhovalectví do Francie.

Tato moje poslední úvaha je asi nepravděpodobná, důkazem nám však později může být, že se těmto pučistům pan Okamura podvolí a vlak pojede dál. To vše jsou varianty, které jsou na stole.

Já osobně věřím tomu, že pan Okamura se nezpronevěří svému programu, že se nezpronevěří svému logu s jménem Úsvit a najde si jiné a tentokrát nepřekabátěné a odevšad nalezlé kolegy. Kolegy, kteří budou stát na jeho straně, pro program, který je pro politickou změnu a pro velmi důležité změny našeho systému, pozitivní nutností. Jedině v tomto případě bude mít pan Okamura skutečnou šanci na to, aby jeho strana Úsvit, opět zasedla po volbách do lavic parlamentu a tentokrát se silnější a důraznější pravomocí, získanou od svých již procitnuvších voličů. Což panu Tomio Okamurovi v jeho novém začátku přejme.

Malý dodatek:

Pane Okamuro, nedovolte, aby tito falešní farizejové převzali z Vašeho programu, byť jedno, jediné slůvko. Úsvit je Vaše dítě, nenechte si jeho dobrou značku ukrást.

Sám jistě najdete cestu, jak toto zajistit, aby Váš program nebyl nikým ukraden a zneužit.

Milena Poláková
 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Milena Poláková | úterý 10.2.2015 20:40 | karma článku: 10,55 | přečteno: 666x
  • Další články autora

Milena Poláková

Stockholmský syndrom, kdy "prasárny" jsou zapomenuty?!

Co je záviděníhodné na SPD? Ptal se jeden diskutér, který tuto stranu "nemá rád". Pokusím se odpovědět ve svém následujícím textu a to pokud možno jasně a stručně. Avšak dá se to jasně a stručně? Toť otázka...

20.2.2018 v 8:32 | Karma: 38,13 | Přečteno: 2629x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Nikdy mě nepodceňujte! Nemáte na to ani právo, ani um!

DEMOKRACIE! Stokrát ohrané, stokrát překroucené téma, kdy ti, co se brání demokracii jsou mimo čas, mimo téma a tím mimo život!!

13.2.2018 v 15:02 | Karma: 29,35 | Přečteno: 860x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Myslet si, že vzdělaní lidé jsou zároveň inteligentní, je velkým omylem.

Samozřejmě to neplatí vždy. Máme spoustu vzdělaných, zároveň moudrých lidí, ti se však sami do popředí ze skromnosti nederou a média, zvláště veřejnoprávní, je prezentují jen sporadicky a spíše v nočních hodinách, jako např. ČT2..

27.12.2017 v 12:21 | Karma: 38,76 | Přečteno: 2365x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Kalouskův blok neznamená seskupení, ale je odvozen od slova "blokovat" a to, vše a vždy!

To, že vrána k vráně sedá, je staré dobré pořekadlo. To, že Kalousek vždy, když mu teče do bot "tvoří", víme z minulosti. Vždyť co jiného je blok demagogů pidistran, než byla Kalouskova tvorba v "průběhu hry", kdy stvořil Top 09?

24.11.2017 v 9:38 | Karma: 36,09 | Přečteno: 1184x | Diskuse| Politika

Milena Poláková

Panoptikum města pražského, aneb manuál, jak neslavit, jak znectít...

Kalendářní svátek památného 17.11. 1989, se nám rok od roku jaksi vymyká z rukou. Ne, že bychom to sami chtěli, chtějí to však ti, které nikdo nezve, kteří se stále vnucují a jsou tímto nejen směšní a ohraní, ale hlavně trapní.

18.11.2017 v 10:35 | Karma: 40,95 | Přečteno: 2265x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Rus s modro-žlutými vlasy hlásil krádež, dostal pokutu za diskreditaci armády

21. května 2024  10:27,  aktualizováno  22.5 11:32

Komunikaci s policií už si asi příště rozmyslí pětadvacetiletý Stas Netěsov z Moskvy. Mladý Rus...

Poslanci schválili zkrácení doby oddlužení z pěti let na tři roky

22. května 2024  5:55,  aktualizováno  11:30

Přímý přenos Zkrácení doby oddlužení z nynějších pěti let na tři roky pro všechny dlužníky, nejen pro...

Zloděj ukradl kolo cyklistovi, který po pádu ztratil vědomí. Pomoc nezavolal

22. května 2024  11:29

Cyklistika je jeho celoživotní vášní. V noci z neděle na pondělí se Michal zrovna vracel z...

Rusko chce zabrat větší část Baltu, znervózňuje Finy a Litevce. A popírá to

22. května 2024  10:53,  aktualizováno  11:13

Ruské ministerstvo obrany navrhlo revizi hranic ruských teritoriálních vod v Baltském moři. Vyplývá...

Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění
Pracující důchodce skončil po nehodě bez příjmů. Účty poplatil díky životnímu pojištění

Spousta důchodců si dnes přivydělává, aby zvládli zaplatit stále rostoucí výdaje a nemuseli se spoléhat na pomoc svých blízkých. Podobně tomu bylo...

  • Počet článků 110
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1779x
Jsem žena, které není lhostejno to, jak jsme v ČR hluboko klesli. Jsem přesvědčena o tom, že povinností nás všech je ODSTRANIT neúprosný, nelidský systém, který produkuje války a hladomor, který umožňuje politikům podvádět, na úkor vlastních spoluobčanů… Pokud tak neučiníme, nemáme pak ani právo si na tento již přežitý a nefunkční systém stěžovat! moje již neudržované začátečnické stránky :-) milepola.webgarden.cz/

Seznam rubrik

Oblíbené knihy

Oblíbené stránky

Oblíbené články

Co právě poslouchám

Oblíbené blogy