Volební

S předčasnými volbami je to jako s tou Horákyní - budou nebudou, oblečené neoblečené, na podzim či na jaře.... Čert je vem. Co čert, když jsem včera procházel Prahou tak prostě ty volby být musejí! Budou i kdyby se ti čerti ženili. Proč? Tak si to spočítejme - jedna polepená telefonní budka vyjde na 4000 za měsíc, a takových budek si Lidový dům objednal přes tisíc, jeden billboard od 4 do 15 tisíc, ale stojí i více. To by se ty billboardy socánkům brojící proti návratu komunismu pěkně prodražily, že? Ani ódeeska nezůstala pozadu: polepené sloupy, řešení (už ne místo strašení) na každém rohu, internetová reklama na Seznamu stojí také na týden těch pár stovek tisíc.

Lidovci si pomalovali metro na Můstku a knížepán se na nás směje jak z těch billboardů, tak s námi jezdí i vlakem... Takže když tady někdo brojí za demokracii, představte si za tím 100 miliónů, které jinak propadnou oranžovým, nebo hromady materiálů které propadnou modrým.
Souhlasím s potřebou vyčistit poslanecký chlívek od různých přeběhlických kreatur, na druhou stranu se ukazuje, že "kvalita" práce zákonodárců postihla jednou i je (a nejenom nás, obyčejné to občany). Nevím o co šlo Melčákovi, ale dvě menší strany se křesťansky zaradovaly, že nehrozí totální propad, tedy snad ne už za měsíc, některým z toho bylo radostí do zelena. Pokud jde o mediální bublinu topáckou devítku, tak je to jen dobře, neboť taková strana, která nemá žádné demokratické orgány, jen sponzory, a kterou tvoří kromě mediální masáže jen přípravný výbor, nemá právo se vůbec účastnit vlády. Osobně mám za to, že by měla strana kandidovat ve volbách parlamentních až na konec po účasti v komunálních a krajských. Pokud se volby odloží, tak snad ten knížecí baldachýn klesne a ukáže se obsah programu v podobě žumpy pro většinu.
Volby by měly být z pohledu výdajů státu do nich už vložených, ale měly by být o demokracii a ne o hromadě peněz. Proto si myslím, že se nic nestane, když strany třeba zkrachují, protože třeba třešničky to dokážou v tom srovnání dělat levně i bez toho humbuku a snad dojde k tomu, že volby budou bez divadla, o argumentech, o tom co jednotlivé strany skutečně nabízejí. A o tom by být měly.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Zdeněk Milata | čtvrtek 3.9.2009 5:56 | karma článku: 14,02 | přečteno: 813x
  • Další články autora

Zdeněk Milata

Povolební šachovnice

28.10.2013 v 9:29 | Karma: 5,82

Zdeněk Milata

Milovice jsou náš domov

9.10.2010 v 12:47 | Karma: 6,68

Zdeněk Milata

I já tam byl

22.9.2010 v 14:45 | Karma: 19,95