Jirko dej si pohov a Issová no comment

Parafrázuji slova jednoho mého známého: Zaobírat se každým hovnem, které se objeví na internetu vede jen k tomu, že čím víc se s takovým předmětem mažeme, tím víc je smrdět. Proto si myslím, že řešit nějaké podivné video přivandrovalého pražského Pepíka odkudsi od Prachatic a dcery herečky ze seriálu, nyní zakázaného, Okresu na severu, od níž podědila snad jen ztřeštěnost, ale narozdíl od dcery uměla hrát, je zbytečnou ztrátou času.

Přesto se k tomu musím vyjádřit, protože za mě tyhle dva nemluví a to ani omylem. A to za dost mladých lidí.

Kdo tu nadělal dluhy není třeba řešit. Komunisti to nebyli. Spíš je třeba se pozastavit, že nejenže tyhle lži se stávají pravdou, ale na příkladu Řecka je třeba dát jasně najevo, že takhle se vládnout nedá, že pravice na rozdíl od Sociální demokracie dluhy dělá ještě ve větší míře, ale především je umí maskovat. Život bez dluhů? Ano jde, ale za cenu podvodů, které právě Řecko přivedly do propasti. A nebyli to obyčejní lidé, ale právě ti nejbohatší, kdo přestali platit daně a celý systém financování státu se pak zhroutil. Ano, je v Řecku přezaměstnanost ve státním sektoru (to je u nás taky, jen si spočítejte kolik úředníků bylo na radnicích před dvaceti lety a kolik jich je dnes), ale to není skutečnou příčinou.

Řeckou cestou se vydala ODS například tím, že její vláda v roce 2009 usnesením vlády č. 122/2009, v únoru 2009 převedla téměř 32 mld. Kč z rezervních fondů organizačních složek státu do příjmů kapitoly Všeobecná pokladní správa na snížení schodku státního rozpočtu. Obdobně postupoval Kalousek s rozpočtem roku 2008.

Bude-li dnes ODS říkat jakým způsobem a jak bez dluhů tady vládla, je to čirý populismus.

Budou-li tu podobní dva chytrolíni vykřikovat své moudra, získané zřejmě na některé soukromé vysoké škole, kde se vzdělání získává ne za vědomosti, ale za školné, druhou ze státní školy raději vyhodili a tak se není čemu divit, že takoví novodobí janičáři šíří svá moudra, vždyť hlupákům se lépe vládne.

Milé babičky a dědečkové, blahoslaveným chudým duchem budiž odpuštěno, neboť nevědí co činí. Mádl s Issovou: No comment!

Autor: Zdeněk Milata | neděle 25.4.2010 18:38 | karma článku: 40,43 | přečteno: 6668x
  • Další články autora

Zdeněk Milata

Povolební šachovnice

28.10.2013 v 9:29 | Karma: 5,82

Zdeněk Milata

Milovice jsou náš domov

9.10.2010 v 12:47 | Karma: 6,68

Zdeněk Milata

I já tam byl

22.9.2010 v 14:45 | Karma: 19,95