89| Příběh sestřičky Petry Z. - díl 5.

A jsme v tom. Zamilováni do berounských, na chmelu poznaných sestřiček, původně  shodného jména: Petra! Dnes už je ta Petrova zvaná pro svou výbušnou povahu Dračice - a mé drobné Petře už (po chmelu) neřekne nikdo jinak, než Mini.

DRAK

„Táta a jeho traktor!“ zkrátí Dračice uvítací formuli na minimum.

„Tož mládežníci, kde se couráte? Toť na draka … za chvíli je oběd! To nám moc času na testování nezbylo!“ hřmí Petřin otec. S Petrem nám stačí jediný pohled. I beze slov je jasné, že Dračice táta nemůže mít jinou přezdívku, než … Drak! Hlučný, energický, výbušný, kamarádský. Středobodem našeho zájmu je samozřejmě traktorový samohyb vzhledem i jízdními vlastnostmi připomínající spíše autokrosovou buginu. A kdyby nedorazil Dračice mladší bratr s úkolem: dostat nás k jídelnímu stolu, tak na poli Petr s ‚tchánem‘ blbnou na mechanickém dinosaurovi zřejmě až do večera?!

Oběd u Draků? Jednoduše – skvělý! Po skvělém mase připraveném na zahradním grilu přichází na řadu dezert … kafíčko s jablečným závinem! Ten já moc rád … jenže mi evokuje vzpomínku na jiný moučník … na švestkový koláč! Cítím nepříjemné mrazení v hlavě předcházející pláči. No, snad se tu nerozbulím nad pitomým štrůdlem! Naštěstí dostávám nápad!

„Půjdeme Petře, postavit stan? Potřebuji se po tom báječném papání trochu rozhýbat!“ házím Petrovi laso. Bohužel, ten si moji aktivitu vysvětluje úplně blbě - jako mou potřebu být s Mini sám!

„No, já si dám ještě jednu cigaretku a přijdu. Zatím mě zcela jistě plnohodnotně zastoupí Mini, že kočko?“ prohodí rádoby vtipnou glosu a opravdu si zapaluje cigaretu. Tož odcházím s Petrou, která je stavěním stanu nadšena … nakonec se jejím bezstarostným optimismem nechávám nakazit i já.

****

„Míšo, jak se ti líbí táta? Petry.“

„Myslíš starýho Draka?“ seznamuji Mini s jeho novou přezdívkou, „no, mně jak mně, důležitý je, že si padli do oka s Petrem – evidentně jsou stejné krevní skupiny. I když je fakt, že Petr vyjde s každým!  Víš Peťko, co by mě zajímalo?“ chci se zeptat na myšlenku, která mě napadla už u oběda.

„Jestli tě mám ráda?“ směje se a očekává kladnou odpověď.

Usměju se také: „To doufám, že ano … proč bych tu jinak byl? Ale zajímalo by mně, jak se jmenuje tvůj táta, brácha, starej a mladej Drak!“ trvám si na svým, i když je na Mini vidět, že z odklonu od svého tématu není právě nadšená.

„Proč tě tohle zajímá? Oba tátové jsou Petrové, já bráchu nemám, jen mladší ségru Martinu a malý dráče se jmenuje Martin.“  

„A maminky se jmenují Martiny, ne?“ zní další má otázka.

„No ano, jak to víš?“ ptá se Mini udiveně.

„Víš, ono to není zase tak těžké uhádnout … a rodiny tu mají většinou po dvou dětech, co?“ zatloukám zbývající kolíky.

„No, mají. Ale to je snad normální, ne? Co tím sleduješ?“

No, protože další děcka by byla, vzhledem k bezbřehé fantazii místního lidu, zřejmě bezejmenná!“ vybuchuju v smích a lezu do stanu vztyčit střechu.

„Jak to … aha! No jo!“ už to došlo i Petře. Náhle ji cítím za sebou…

„Počkej kotě, vždyť to není zajištěný, spadne nám to na hlavu!“

„Tak ať! Hlavně, že jsem tu s tebou, miláčku můj!“

K odpovědi jsem se už nedostal, hlavní šňůra povolila … a spadlo nám to na hlavu!

Hrom, ať do vás bací! Takhle to nepostavíte ani do večera,“ halasí starej Drak. Na terase se nudil, tak přišel osobně zkontrolovat, jak jsme se vztyčením stanu daleko. Nepříjemná situace, raději mlčím – vymotávám sebe i Mini z celty.

„Už to máme pane Soukup. No, už skoro,“ opravuje se Mini a docela protivným, nasládlým hláskem se ptá: „A kde máte Petru s Petrem?“

Ale, šla mu ukázat svůj pokoj,“ zamumlá náhle rozpačitě tatík.

„Aha, tak ukázat?!“ popíchne Petra, trošku naštvaná Drakovým přerušením naší stanové konverzace.

„No jo. Tak to fofrem dodělejte a palte k vašim. Sejdeme se za hodinu v hospodě – my, chlapi. A ty mladej, co nám kazíš jména, ber starýho Petra sebou, že to má rozkazem! Já zajdu zkontrolovat naše mladé,“ pronese smířlivě Drak a odchází…

Vypínám stěny, když vidím Draka, jak se zastavuje, otáčí a vrací. Jeho suverenita je náhle pryč, je zaraženej a … slova z něho lezou jak z chlupaté deky:

„Poslyšte mláďata … nevím, jak to říct, ať nejsem moc trapnej, ale vy myslíte, že tam … v pokojíku dělaj to, co si myslím, že dělaj … i když si přeju, aby to ještě zatím … nedělali?“

A ta má malá potvůrka hned vyhrkne: „Jako myslíte, jestli teď souloží, pane Soukup?“

„No jo, to … no,“ mumlá starej, „by bylo dost trapný, kdybych tam jako to, vrazil, že … a oni to, co?“ otáčí se ke mně, vidouc, že v Peťce dnes spojence nenajde.

„Já se nedomnívám, že by souložili, ale určitě se objímají, hladí a líbají, takže by bylo dobré dát jim čas … na schodech dupat a nahlas volat…“

„… a hlavně klepat a nevstupovat bez vyzvání!“ doplňuje sarkasticky Mini.

„Hm, tak to nezapomeň poradit taky vašim, ty chytrá,“ už se zas dostává Drak do formy. I když? Že by ještě jedna nepříjemná otázka?

„A děcka, ještě mám jednu, takovou nepříjemnou otázečku. Na tom chmelu, tam mezi váma, teda nima … jako k něčemu takovýmu … doopravdy, jako to? Došlo?“

Tak teď už vyschlo v krku i mně: „Víte, pane Soukup, …“

„Víš co mladej,“ přeruší můj rozpačitý úvod, „říkej mi Petře, beztak si za chvíli potykáme v hospodě anebo Draku – ta vaše přezdívka se mi moc líbí,“ usměje se, ale vzápětí opět zvážní a čeká, co za moudro ze mě vyleze.

„Tak asi takhle Draku, jednak vám odpověď na tuhle otázku mohou dát jen oni … a za druhé - podle statistik získávají mladí první zkušenosti v oblasti sexu mezi 15. a 16. rokem. A Petře je kolik?“

„Ježíši, teď nahonem zrovna nevím. 16 nebo už 17? Pomoz, Peťko!“

„Draku! Tak to je fakt ostuda! Dnes je Petře ještě 16 … ale zítra už 17! Petr je vlastně její narozeninový dárek! A na chmelu jsme se chovali všichni vzorně, to se nemusíte bát! Pouze si myslím, že si Dračice bude chtít svůj dárek dnes v noci rozbalit!“ zalhala v první větě Mini, aby pak tou druhou připravila Dračici půdu na večer.

„Aha! Aha! Ale pak nerozumím tomu, proč tu stavíte ten stan? Když budou spát jinde … jako v pokojíku, že?“

„Proč? No abych tu mohla spát s Michalem já, ne?“ směje se Mini.

„Tak proč nepostavíte stan na vaší zahradě?“ nerozumí stále Drak.

„Aby naše nenapadlo kontrolovat, kdo v tom stanu spí.“

„A kdo tam bude spát?“

„Přece kluci, ne?“

„Kluci? A kde budeš ty? S nima?“

„Ne, já budu přece s Dračicí v jejím pokoji!“ A Drak je s rozumem v koncích! Už je mi ho líto, Mini si ho vychutnává, jak manželka po 20 letech!

„Ale říkala si, že tam budou rozbalovat dárky Petrové, teda Petra s ...“ už to Drak motá. Cítím, že musím zasáhnout: „Takže Draku, vezmeme to od znovu. Existují 2 verze: podle té oficiální spím s Petrem ve stanu já. A Mini s Dračicí v pokoji. Podle té reálné, aspoň doufám, spí v pokoji s Dračicí Petr a já s Mini ve stanu. Ale nesmíme to nikomu říct, to je tajemství! Zvláště ne Drakům a Zemanům, aby nás nevypráskali ze stanu, zahrady i ze vsi!“ žertuji s tím, že průhlednej fór snad Drak pochopí.

Nepochopil, ale slíbil, že nikomu nic neřekne a na schodech prý bude dupat, jak o život … a pokojíku se o víkendu raději vyhne! A vůbec, ať už necháme stan stanem, když stejně není jasné, kdo v něm bude spát a pádíme k Zemanům, on že už jde na pivo!!

... pokračování příště

 

Autor: Milan Vít | neděle 1.1.2017 7:02 | karma článku: 16,05 | přečteno: 362x
  • Další články autora

Milan Vít

37 / Dopis 16 leté dceři

Proč jí vzkaz z konce blogu nepředám osobně, tedy ústně, v úterý na slavnostním obědě. Důvody jsou dva: za prvé mi to přijde o fous slavnostnější a třeba někomu pomůžu vyjádřit i jeho pocity.

29.1.2024 v 6:30 | Karma: 14,01 | Přečteno: 353x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

35 / 100 let

Důležité termíny dnešního příběhu: bankomat, výročí, strategie, etika, etiketa, drtivá porážka ... u zubaře.

21.3.2023 v 6:55 | Karma: 9,10 | Přečteno: 197x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

34 / Už jsem i já prozřel...

... už i já pochopil, že to sprosté slovo, ta proradná "inflace", dorazila i do mé garsonky a usadila se mi v peněžence. Následující text vznikl jako mailík poslaný kamarádce k pobavení u ranní kávy. Uvidíme, třeba pobaví i vás.

20.3.2023 v 6:30 | Karma: 19,10 | Přečteno: 628x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

33 / Jak se nás moc nesešlo

Rád splknu u piva se „starými kámoši“ ... jsem ochotnej věnovat přípravě srazu čas, pár peněz, najít termín a místo, byť nikdy nevyhovím všem. Ale není to žádnej vědeckej úkol hodnej dizertační práce, na malej bločeg to snad dá.

24.10.2022 v 6:06 | Karma: 10,22 | Přečteno: 280x | Diskuse| Poezie a próza

Milan Vít

32 / Dvojím pohledem

1 příběh očima 2 postav. Málokdy se shodnou, takže ve výsledku tu jsou příběhy dva. Mým maximem byl pohled 6 ex-spolužáků na třídní sraz. Dnešní téma je obyčejné: začíná víkend nezletilé dcery trávený u otce.

18.10.2022 v 7:20 | Karma: 9,67 | Přečteno: 322x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Německo je otřeseno. Přišel brutální útok na politika, pak následoval další

4. května 2024  17:40,  aktualizováno  21:09

Na lídra kandidátky německé sociální demokracie (SPD) v Sasku do evropských voleb Matthiase Eckeho...

Bohoslužba před bitvou. Ukrajinští kaplani kážou, i válčí s puškou v ruce

5. května 2024  9:32

Záporoží (Od zpravodajů iDNES.cz) Reportéři iDNES.cz se vypravili na Ukrajinu za vojáky, kteří bojují proti Rusku. Stres a strach jim...

Kvůli změnám klimatu nepřibývá tornád, jen se více dokumentují, říká expert

5. května 2024  9:17

Tornáda jsou nedílnou součástí počasí v České republice a v průměru meteorologové zaznamenají jedno...

Naši dinosauři umí čůrat ve stoje, páření se ale vyhýbáme, říká zakladatel parku

5. května 2024  8:56

V „dinosauřích“ zábavních parcích sítě DinoPark najdou návštěvníci věrně zachycená prehistorická...

Děti si hrály na střeše haly u Stuttgartu, čtyři se ze sedmi metrů zřítily

5. května 2024  8:22

Čtyři děti se v sobotu večer v Remshaldenu nedaleko Stuttgartu na jihozápadě Německa propadly...

10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?
10 nejčastějších podvodů na internetu: Dokážete ochránit sebe i svou rodinu?

V digitální éře, kde technologie proniká do všech aspektů našich životů, se také zvyšuje riziko podvodů. Od falešných e-mailů a inzerátů až po...

  • Počet článků 219
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 404x
Jsem "exot". Myslím jinak, konám jinak a také jinak píši! Věřím, že nejsem jediný, že jsme aspoň dva, doufám, že existuje "můj ideální" čtenář. Čtenář, který si sedne s kávou k počítači, najde si "mě" a čte... zapomene na čas, kafe mu stydne a bábovka osychá. Když dočte, zdolá kávu na 3 loky a jde konečně něco pořádného dělat!

 

A kdo jsem já? Zcela jistě:

 

Muž spíš starý - nežli mlád, spíše chorý - nežli zdráv! Spíš jsem těžší - nežli lehčí, spíše píši - nežli řečním! Spíš jsem zvíře - nežli kráska, všechno sním a ještě mlaskám! Chci být vtipný a ne smutný - předsevzetí: nebýt trapný! Dnes jsem tu a ... zítra? Kdo ví?