O čem se v novinách moc nepíše

Francie chce snížit spotřebu fosilních paliv o 30%, dle Topolánka budeme potřebovat Temelín až v roce 2035, Česko se propadá v žebříčku konkurenceschopnosti, jak to bylo s Fischerovou údajnou snahou o omezení podpory fotovoltaiky a další zprávy z energetiky, které se obvykle do novin a televize nedostanou.

Hollande chce snížit spotřebu fosilních paliv o 30%Smělé vize Francie: Do roku 2030 snížit spotřebu fosilních paliv o 30% a do roku 2050 spotřebu energií o 50%. 

Švýcarsko jedničkou v konkurenceschopnosti i zeleném žebříčku, Česko se však propadá
Příští sněmovna by měla schválit podle britského vzoru zákon, který postupně sníží závislost na ropě a plynu. 

Pracovní místa za rušený důl Paskov: V zelené úsporám jen za 1,3 miliardy
Zelená úsporám je účinným řešením zaměstnanosti i snížení spotřeby energie. Díky vysokému multiplikačnímu efektu se dotace vrátí zpět do statního rozpočtu v téměř plné výši formou daní a odvodů.

Vl.Špidla: Chci se stát ministrem životního prostředí
Zajímavý rozhovor s V.Špidlou - o teplárenství, životním prostředí i Temelínu.

Zelený kruh: 12 hlavních výzev pro životní prostředíRozumné návrhy: Zákon o snižování spotřeby fosilních paliv, navýšení poplatků za těžbu nerostů, třídění odpadů, udržení územních limitů,...

Topolánek: Temelín nebudeme do roku 2035 potřebovatSouhlasím.

STUŽ: Záznam z besedy k JE TemelínTato diskuse znovu ukázala, jak rozdílné jsou názory zastánců klasické jaderně-fosilní energetiky
a ekologických organizací, prosazujících větší důraz na úspory a maximální využívání OZE.

TZB-Info: Kolik stojí akumulace elektřiny?Dle tohoto článku to není s cenou akumulace až tak špatné a s rozvojem např. redoxových baterií se dá předpokládat další pokles cen. Ovšem k levné velkokapacitní akumulaci elektřiny je ještě kus cesty.

TZB-Info: Kdo a jak se snažil v roce 2009 zastavit boom fotovoltaikyReakce na tvrzení pana Fischera že on za nic nemůže.

Solarni novinky: Ten pravý solární boom teprve přijdeA nebude to tak dlouho trvat.

R.Fücks - Chytrý růst. Zelená revoluce24.9.2013 proběhlo v Goethe institutu představení knihy R.Fückse s následnou diskusí T.Sedláčka, V.Špidly a O.Lišky.

Autor: Milan Šimoník | středa 9.10.2013 18:15 | karma článku: 5,97 | přečteno: 557x