Prasák Feri a ti druzí

Feriho sexuální aféra hýbe českou politikou a měla by být policií důkladně prošetřena. Bude mít také vliv na přerozdání karet před volbami.

Hvězda TOP 09 a oblíbenec médií Dominik Feri, pod vlivem množících se obvinění ze znásilňování mladých žen, odešel z parlamentu. De facto se tím ke svým činům přiznal, i když se to někteří jeho nekritičtí obdivovatelé snaží prodávat jako výraz seriózní politické kultury. Nyní je na policii, aby vše pečlivě vyšetřila a na soudu, aby v případě prokázání viny přísně a exemplárně trestal. A na nás na všech, abychom zabránili případnému zametení kauzy pod koberec. Věřím, že Feri mezitím nezmizí zpátky do Etiopie.

Co mě na Feriho aféře šokuje nejvíce, samozřejmě kromě jednání jeho samotného a toho, že mu to tak dlouho procházelo, je reakce jeho spolustraníků z TOP 09. Je vůbec nezajímá, jakými traumaty, která si možná ponesou po zbytek života, prošly a ještě procházejí Feriho oběti. Jako jeden muž se staví za svého snědého kudrnatého maskota a jediné, čeho litují, je možná ztráta preferencí TOP 09 mezi mladými voliči v nadcházejících volbách.

Předsedkyně TOP 09 Pekarová do médií například prohlásila, že Feriho i nadále považuje za svého blízkého přítele. Nebo třeba čestný předseda téže partaje Schwarzenberg prohlašuje…. „že se 25letý kluk snaží dostat holku do postele? To je přece normální“. Ok, s tím se dá třeba i souhlasit, ale násilím? Bejvávalo. To jsou knížecí móresy, přijatelné možná dřív a možná na Orlíku, ale v dnešní společnosti neakceptovatelné, Vaše amorální Jasnosti.

A další věc, která mne na aféře zaujala, je klasické „Cui bono?“, tedy komu před volbami tato aféra nejvíce prospěje. Kdo v převolební kampani se svým  "hulením" atd. nejvíce cílí na mladé voliče?  Zde je odpověď jasná. Samozřejmě Piráti. To oni budou mít z pádu Feriho případně celé TOP 09 největší politický profit. Je proto dosti pravděpodobné, že načasování Ferigate těsně na začátek kampaně mají na svědomí právě oni. Na venek se tváří, že právě oni jsou ti „poslední spravedliví“, ale ve skutečnosti jim není žádná pleticha cizí.   

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Šarapatka | pátek 28.5.2021 17:35 | karma článku: 37,53 | přečteno: 1924x