Pirát zůstane pirátem aneb, přece jim to nehodíme!

  Pirátské strany je v poslední době plno. Ve Sněmovně, na náměstích, v novinách. Měli se stát novým větrem v české politice. Skutek ale utek. Místo toho loupí a lumpačí stejně tak jako jejich dávní předchůdci.

Není vůbec divu, že se Piráti jmenují podle námořních lupičů, kteří přepadali obchodní lodi, a loupili na pobřeží. Říká se "Nomen omen".

Ve Sněmovně, kde by měli pracovat pro nás, občany, se Piráti místo konkrétní práce z velké většiny pouze negativně vymezují vůči ostatním politickým subjektům.  No a kromě toho kradou poslanecký proud, viz skandál pirátského poslance Vymazala, který na poslanecké ubytovně těžil kryptoměnu, nebo jezdí za magistrátní peníze na statisícové výlety do světa na zkušenou. Jenom za letošní březen takhle prolétali skoro milion korun českých.

Skandálů a přehmatů, které mají Piráti za své krátké působení ve Sněmovně a na pražském Magistrátě na svém kontě, je samozřejmě mnohem víc. Některé působí spíše směšně a ukazují na politickou i lidskou malost jejich představitelů. Jiné ukazují, že se naši Piráti prostě chovají po vzoru svých jmenovců, námořních lupičů.

Myslím si, že bude trvat ještě dlouhou dobu, než Piráti překonají svoji politickou nezralost a hlad po prebendách a laciném uznání a stanou se platnými členy české politické scény.

Při dnešních volbách do europarlamentu je docela dilema, pro koho volit, už jenom proto, že fakticky nikdo nevedl skutečnou kampaň.  Piráti to tedy ale v mém případě určitě nebudou!

Autor: Milan Šarapatka | pátek 24.5.2019 21:38 | karma článku: 36,80 | přečteno: 1364x