Lampasák na Hradě? To snad ne!

Před druhým kolem prezidentské volby obě strany vylévají jedna na druhou kýble špíny. Na jedno se ale zapomíná, a sice na profesní zázemí a historii obou kandidátů. A bývalý diplomat Kolář už podruhé zkouší prosadit "svého koně".

Minulost kandidátů po 33 letech od sametové revoluce již není, podle mne, pro tuto volbu relevantní. Jeden komunistický rozvědčík, druhý údajný agent tajné bezpečnosti. Jaký je v tom rozdíl? Každý má nějakou minulost a tak či onak si zadali s předchozím režimem oba.

Spíš mne zajímá, co kandidáti umí dnes a čeho jsou schopni. O Andreji Babišovi víme za deset let jeho působení v politice skoro všechno. Víme i čeho je schopen. Na druhé straně o Petrovi Pavlovi nevíme prakticky nic. Snad jen to, že strávil svoji kariéru v armádě a že v pravý čas přešel z jedné strany „barikády“ na druhou. Což není na někoho, kdo má IQ pouhých 107, vůbec špatné. Každý, kdo strávil dva roky v základní vojenské službě, přece ví, co takový „lampasák“ umí a co dělá. Dává rozkazy a šlape po nižších šaržích a přijímá rozkazy a krčí se před vyššími. Vlastní myšlení se na vojně ale  netrpí.

Komu by tedy chtěl lampasák/generál Pavel "dávat rozkazy“, to víme. Českému národu. Od koho bude ale rozkazy přijímat a před kým se krčí? Víme, že si generála už 4 roky „vodí jako štěně na provázku" bývalý diplomat Petr Kolář. Víme, že ten, po diplomatických misích v Rusku i v USA, pracuje nyní coby "senior konzultant" pro americkou lobbystickou firmu Squire Patton Boggs. A musím uznat, že má docela velkou výdrž. Minule mu to nevyšlo s jeho kandidátem na prezidenta Drahošem, tím s „kouzelným sluchátkem“. Tak to nyní zkouší pro změnu s generálem.

Myslím, že už je zřejmé, od koho bude generál Pavel rozkazy přijímat.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Šarapatka | pondělí 23.1.2023 13:17 | karma článku: 39,97 | přečteno: 1970x