Koho senátor Vystrčil vlastně zastupuje?

Zahraniční politiku ČR tvoří vláda, MZV a prezident. Prezident, premiér i  ministr zahraničí však Vystrčilovu oficiální návštěvu Tchaj-wanu odmítli. Senátor Vystrčil tak brutálně překračuje své pravomoce.

Nechce se mi věřit, že by senátor Vystrčil svoji současnou tchaj-wanskou kampaň, a nic jiného to není,  organizoval z pověření vedení senátu nebo dokonce ODS. Pokud by tomu tak totiž bylo, zařadila by se "konzervativní" ODS v jeho osobě po bok stejně destruktivních politiků jako jsou Kolář nebo Hřib od TOP 09 nebo od Pirátů. Moc tomu ale nevěřím a spíš si myslím, že se jedná o páně Vystrčilovu sólo akci za účelem svého zviditelnění a případného touženého znovuzvolení do funkce v příštím období.

A vůbec mu nevadí, že tím diskredituje jak Senát, tak vlastní stranu, ODS. Současně ukazuje na fatální slabost jejího předsedy, který si neumí v partaji zjednat pořádek. Stejně tak mu nevadí, že tím zcela popírá oficiální zahraniční politiku naší země, což zase  opakovaně potvrzuje absolutní slabost a neschopnost našeho ministra zahraničí, který má její koordinaci za svoji povinnost.

 Senátor Kubera, blahé paměti, chtěl také jet na Tchaj-wan. Ale tomu člověk alespoň věřil, že to dělá kvůli ideálu a ne s postranními úmysly. Pro senátora Vystrčila je to ale jen "pí ár", kvůli kterému se dokonce neštítí zneužít vdovu po senátoru Kuberovi. No a že s ním má jet Drahoš? To už vyvolá jenom úsměv :-)

Takže koho to vlastně senátor Vystrčil zastupuje? Nikoho, jenom sám sebe a svoje nezřízené ambice!

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Šarapatka | čtvrtek 11.6.2020 13:08 | karma článku: 38,47 | přečteno: 1206x