Jalové Fialovo gesto

Čemu posloužil výlet českého premiéra Fialy (a spol.) do Kyjeva? Ničemu, kromě jeho vlastní sebeprezentace.

Marně se snažím přijít na to, komu, případně k čemu byla vlastně dobrá cesta premiéra Fialy na setkání s ukrajinským prezidentem Zelenským.

Prezident Ukrajiny Zelenskyj měl v bombardovaném Kyjevě určitě důležitější věci na práci než se fotit s panem profesorem.

Stejně tak naše tajné služby a ochranka měly a mají určitě podstatnější úkoly než zajišťovat PR premiéra Fialy.

Evropská unie, jejímž jsme jindy v osobě premiéra Fialy více než poslušným členem,  se od cesty do Kyjeva výslovně distancovala a označila ji za zbytečné a neadekvátní riziko.

Na samotné řešení konfliktu měl výlet pana Fialy nulový nebo ještě spíš negativní vliv. Diplomacie, která jediná může přinést konec konfliktu, totiž není o rozmáchlých barnumských gestech a fotografiích „důležitých“ politiků nad mapou Ukrajiny, ale o těžkém a usilovném vyjednávání za zavřenými dveřmi.

Stejně tak měl Fialův „výlet“ negativní vliv na celkovou situaci a sociální smír u nás doma. Zatímco čím dál víc lidí padá, díky nečinnosti vlády premiéra Fialy, neřešení problémů s inflací, rostoucími cenami energií, potravin a bydlení, do reálné chudoby, pan premiér se předvádí v helmě a zjišťuje, jestli mu rostou preference. Pro vlastní lidi ale nedělá nic.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Šarapatka | středa 16.3.2022 10:33 | karma článku: 42,10 | přečteno: 1894x