Hyeny v Parlamentu

Místo podpory vlády s cílem společně porazit koronavirus v České republice, razí opozice v Parlamentu heslo „Čím hůř, tím líp“.

Nepovažuji koronavirus na rozdíl od těch, kdož ho zlehčují nebo se mu vysmívají, za banální chřipečku. Jedním z těch, kdo ho brali na lehkou váhu, byl například také, jak si vzpomínám, pan rektor University Karlovy, Zima. A dnes leží s ventilátorem ve Fakultní nemocnici na JIPce a lékaři bojují o jeho život.

Proto jsem včera velmi pozorně sledoval ve Sněmovně souboj o prodloužení nouzového stavu. Opozice má nepochybně pravdu v tom, že vláda udělala v boji proti koronaviru spoustu chyb. Možná se jim šlo vyhnout, nebo alespoň některým. Sám jsem nemohl vůbec akceptovat podzimní „předvolební“ uvolnění hygienických opatření, které dosud považuji za zásadní chybu. Na druhou stranu, boj proti obdobné pandemii jde asi jen těžko natrénovat.

Ale o tom přece momentálně diskuse vůbec není. Vždyť v České republice na koronavirus zemřelo již téměř 20000 lidí. A nepochybně zemře ještě mnoho dalších. Máme nejhorší výsledky v Evropě. A naši politici, místo aby konečně přijali společnou zodpovědnost za osud koronavirové pandemie v České republice, bez ohledu na to, zda jsou z koalice nebo opozice, si jdou po krku jako vzteklé hyeny rvoucí se o mršinu. Tou mršinou, vážení, jsme my, občané České republiky.

Není ale zas tak těžké důvody a motivaci takového jednání opozice pochopit. Příští parlamentní volby tu budou přece coby nevidět. V našem „ctihodném“ Parlamentu jsem sám několik let působil, a proto moc dobře vím, že touha některých opozičních představitelů po moci je bezbřehá a na cestě k ní se neštítí obětovat kohokoli. Premiéra Babiše a jeho vládu je proto třeba za každou cenu denuncovat a poškodit, aby si následně sami mohli „naplnit chřtány ještě větším kusem mršiny“.

Lhostejno, zda kvůli tomu zemřou další tisíce spoluobčanů!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Šarapatka | pátek 12.2.2021 13:07 | karma článku: 39,47 | přečteno: 1524x