Silné čtení nedoporučené slabším povahám

Internetový deník The Guardian má jednu zajímavou, a tak trochu zastrčenou rubriku. Není to ale čtení pro slabé povahy.

U svého známého na Facebooku jsem objevil odkaz na rubriku, která se jmenuje A letter to... Čtenáři se zde mohou anonymně zveřejnit otevřený dopis někomu, s kým třeba již dlouho nekomunikují, komunikovat nechtějí nebo z nějakého důvodu nemohou. Najdete zde třeba "Dopis mému manželovi, který mne podvedl" nebo "Dopis mé tchýni, která nám nikdy nedala šanci", "Dopis mému otci, který nás opustil" a podobně. Není to zpravidla veselé čtení, ale je cenné - není totiž politicky korektní a odhaluje často skutečnou bolest za věcmi, které bolestivě nevnímáme nebo je považujeme za vcelku normální.

Jestli si správně pamatuji, rozvádí se u nás kolem 50% manželství a do toho nejsou započítány páry, které do manželství nevstoupili, ale rozpadly se. Dopisy často odhalují, jaké škody na dětské duši takový rozvod napáchá. Najdete zde i výpovědi lidí zneužitých, podvedených, ale také třeba i vděčných za partnera, který při nich stojí za všech okolností.

Pokud se tedy chcete nechat od televizních seriálů se smyšlenými příběhy a postavami vtáhnout do skutečných příběhů skutečných lidí, doporučuji.

Dopisy jsou v angličtině a na webu jich najdete přes 370.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Řeřicha | neděle 14.6.2015 19:54 | karma článku: 13,66 | přečteno: 1368x