Je vám 17? Pak nesmíte rozdělávat oheň. Potvrzeno ústavním soudem.

Chcete si doma na zahradě udělat grilovací párty a nebylo vám 18 let? Tak to máte smůlu, frackové, budete žrát to maso syrový! Je mi líto, ale žijeme v absurdní době.

Nebylo vam 18? Tak to si to maso zvejkejte syrovy...

Toto musím ocitovat, nelze jinak.

Ústavní soud: Obec zakázala neplnoletým grilovat na zahradě. Právem Fouká vítr nebo vám nebylo 18? Pak nesmíte na grilu, v krbu či ohništi rozdělat oheň. S touto vyhláškou obec Chrastava na Liberecku uspěla přes stížnost ministerstva vnitra u Ústavního soudu.

Závěr článku: Verdikt Ústavního soudu tak znamená, že prakticky jakákoli obec může zakázat občanům například grilovat na zahradě jindy než v úplném bezvětří. A lidem, kteří to poruší, a někdo si na ně bude stěžovat, hrozí pokuta.

Určitě je možné přinést mnoho důvodů, proč by obce měly mít možnost regulovat, kdo, kdy, kde a jak rozdělává oheň. I na soukromém pozemku, protože vznikající kouř může obtěžovat okolí. Měly by mít také právo regulovat a nařizovat, jaká jídla smíte sníst před tím, než použijete veřejnou toaletu, neboť případným zápachem můžete obtěžovat spoluobčany, kteří v nouzi nejvyšší použijí toaletu po vás. Je také třeba zavést vyhlášku, aby mladí nesměli diskutovat o politice, neboť o tom houby ví a k volbám stejně nemůžou. Pak je také nezbytně nutné přijmout vyhlášky proti krkání, prdění a nadměrnému pocení na veřejnosti, neboť tyto projevy obtěžují ostatní mnohem častěji, než již zmíněný případný kouř z grilu. Nesmíme zapomenout na zákaz komárů, ovádů a klíšťat, protože tahle havěť dokáže být v létě nesnesitelná. A také je nezbytně nutné zavést vyhlášku, která zakáže mluvit jinak než spisovně, protože kdo má ty vaše paskvily poslouchat - obtěžuje mne to. Další vyhlášky si sepište sami a odneste na obec ke schválení. Razítko, prd, hotovo. Ústavní soud vám to kdyžtak potvrdí.

Proč je toto u nás možné? Protože český národ MILUJE regulace a nařízení. Milujeme zákazy a příkazy, a nejlépe ty, za jejichž neuposlechnutí nám hrozí pokuta. Protože jen tehdy se cítíme skutečně v bezpečí. Někdo se o nás stará. Jen víc regulací, zákazů a příkazů! Cítíte to blaho?

Pokud u vás v obci mají ještě rozum, chvalte je za to. A jinde jim dejte co nejdřív vědět, že nejste blbci, a dokážete naučit své skoro dospělé děti rozdělat oheň tak, aby nečadil jak komín.

Nebo mi, mládeži, zavolejte, já vám ten oheň rozdělám a půjdu zas domů :)

Vítejte v Absurdistánu...

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Milan Řeřicha | úterý 9.6.2009 22:12 | karma článku: 27,11 | přečteno: 1723x