Vzájemné nepochopení - co to udělá s migranty

V 70. letech jsem poznal Egypt a jiné muslimské země. Byli vlídní k cizincům, co si o mě mysleli nevím. Ale potkal jsem tam americké konvertity, a co si mysleli o nich naopak vím. Ano, už i tenkrát v květinkové generaci mladých z

přežraných zemí hledali duchovno jinde. Mívali dost naivní představu o Duchovnu - čím větší špína, chudoba, a možná i hlad, tím více duchovna. Tito konvertité k islámu, podobní těm Hare Krishna, kteří k duchovnu ještě přidávali pořádný matroš, tak už tenkrát své družky zahalovali, to ještě v době kdy to v Egyptě tak nefrčelo, a když přišla mužská návštěva do toho jejich chléva, jinak se to nedalo nazvat, tak se holky musely posadit na zem čelem ke zdi. 

Egypťané z nich měli prču, a když viděli že si o nich myslím asi to samé co oni, tak je i přede mnou nazývali buffoons - kašpaři. Možná že i jinak, ale přede mnou se asi drželi na uzdě. No, a chlapci ze západních rájů buď neviděli nebo nechtěli vidět že v těchto končinách bída není duchovno, ale nevyhnutelnost, a že tam po konzumních rájích i mládež bažila, zatímco překonzumovaní spratci si hledali povytržení mezi bídou.

Když tak koukám na dnešní situaci, kdy se to z těchto končin valí do EU v nevídaných počtech, s vidinou blahobytu jaký vidí v televizi nebo na webu, ne za svobodou ani za bezpečím,  a vím že těm novým příchozím bude stačit jakés takés ubytování, pochopitelně ne na matraci v hangáru, pro to do Německa nechodí, ale i život v ghettu bude celkem fajn. Problém bude ta další generace, nebo i ti noví příchozí až se rozkoukají. Člověk po pár měsícich, neřkuli letech, už není cizinec. Nehledě na to že si svoje konflikty a svůj svět vozí s sebou. 

Ostatní mají a oni mít nebudou, co naplat že to doma možná bylo horší, oni budou v Evropě a budou se měřit s Evropany. A k radikalizaci většinou dojde, ne že ne. A to i u těch co zbohatnou. Buď že se budou cítit jako lídři, nebo proto že bohatí či ne, budou házeni do jednoho pytle. S tím se nedá nic dělat, veškeré umělé snahy na převychování lidstva vždy selžou. 

Většina lidí vidí věci tak jak jsou, a tak se té imigrační vlně brání. Dobře to skončit nemůže. A na druhé straně jásající květinky, sluníčka, kteří jsou úplně mimo. Zde video kde uprchlíkům zpívají, k tomu asi dvě roztleskávačky, a kromě jedné výjimky, tak na urpchlících vidíte co si o tom asi myslí. Nic lichotivého to nebude. A tito lidé chtějí migranty integrovat, aniž by si uvědomili že to jsou dospělí lidé, a ti se buď integrují sami, a nebo ne, a žádné rozjásané sluníčko s tím nehne. 

TOHLE JE VIDEO OD BLOGERA VĚTVIČKY, ALE JE TO NA YOUTUBE, TAK JSEM TO SEM TAKÉ DAL. STOJI TO ZA TO.

Autor: Milan Zavala | středa 2.12.2015 22:15 | karma článku: 41,34 | přečteno: 2406x