V Německu se rasistické a islamofobní výroky většinou trestají, Pegidu rozehnali

a nebyla rasistická, pouze poukazovali na problémy s islámskými přistěhovalci. A tak nastoupilo násilí, už se v sousední zemi řeší stovky útoků na uprchlíky. Snadno se to dá vysvětlit, trestejte nevymáchanou hubu, a bouchne to.

Zrovna čtu jak se policie zajímá o plakáty které varují před možnými problémy s imigranty, i když už leta Česko přijímá Ukrajince nebo Vietnamce, a je nemyslitelné že by se lidé tímto znepokojovali nebo dokonce proti nim protestovali, a kdyby někdo je někdo urazil, nic se neděje, neziskovkám a sluníčkářům jsou fuk, nic z nich nemají, že? To že třeba Ukrajinci jsou nám kulturně bližší neokecá Vietnamce kteřií kulturně blízcí nejsou, ale nikdo problémy s nima neřeší a řekněte sami, kolik Čechů by šlo na protest proti nim? Takže je ta xenofobie nějak selektivní, nezdá se vám?

A až se kriminalisté vyřádí na nějakých plakátech, a pokud začnou doopravdy opruzovat a trestat, jako se to děje například v Německu, zaručuji vám že od slov se přejde k činům. Doufám že se bude vyšetřovat jen proto že někdo podal žalobu, a nejde ji hodit do koše. Ale trestat za hubu už tu bylo, a skončilo to fiaskem - těch kteří ty huby trestali. To je krátkodobé řešení které přinese více problému než ty které údajně chce řešit. Lidé budou mít svoje mínění i když budou za to trestáni.

To že si zase druhá strana z těch plakátů dělá srandu je v pořádku, co je úžasné že ti co to dělají by nejraději umlčeli ty ze kterých si dnes tu srandu dělají. Prostě jen ti jediní spravedliví můžou?

Autor: Milan Zavala | čtvrtek 6.8.2015 23:38 | karma článku: 37,05 | přečteno: 1350x