Už třídenní bitka v Calais, 27 zraněných policistů, starostka volá o pomoc vojsko

na Maltě se summituje, a nikdo si neví rady. To co se děje v Calais je taková předzvěst budoucnosti Evropy. Zoufalí sousedé u Džungle se barikádují, a už ani nedoufají že je někdo ochrání. V novinách se píše o tom jak Zeman 

zakouřil pokoj a jiné zajímavé věci, a jen bulvár se zmínil. Jinak o tom samém už píšou i jinde. Levicový The Guardian píše o megabordelu s uprchlickou krizí. Přerozdělování nefunguje, migranti jsou neposlušní, jak je to možné soudruzi že nelíbají naše štědré ruce, vždyť my statečně bojujeme za jejich blahobyt, a oni pacholci neposlechnou a nechtějí ani do Lucemburska, které jakožto nejbohatší země Evropy nabídla azyl tisícům uprchlíků, a jen 6 rodin se laskavě uvolilo to vzít, všichni chtěji do Německa či Švédska. 

Tak jak to prý asi dopadne když je budou chtít odlifrovat třeba do Estonska? Jo, soudruzi, ono je pěkné plánovat na papíře, ale realita vám teprve protře zrak. Není divu že i Merkel už není populární ani ve vlastní partaji. Zato Orbán je obdivován, a mnozí si říkají že to samé měli udělat jiní a už dříve.

Země EU se dostavily na summit s nechutí si diktovat od Německa co mají dělat, ale přišli na to že sami Němci neví co dělat. Bordel nad bordel, a pokud je to tak v jindy spořádaném Německu, tak potěš koště. Volá se po uzavření schengenských hranic, ale na jedné straně Merkel nechce, protože to by bylo jako přiznat že chybovala, ale na druhé straně i ostatní země slibují poslat Frontexu vojáky zařízení a výzbroj, a skutek utek. Jen se tlachá.

Jen Slovinsku se slíbilo 400 policistů aby to zvládli, poslali jim 33. Kvóty nefungují, ani kdyby se ostatní evropské státy o uprchlíky prali, ti totiž chtějí jen do Británie, ta nebere, a tak jen do Němec a Švédska. Místo aby se něco dělalo v EU tak dají Erdoganovi miliardy eur, protože na Řeky není spoleh, a ten už v opiových snech EU politiků to zvládne.  Erdogan se musí řehtat jako kůň. 

Když tohle píše už i sluníčkový The Guardian, tak to musí být setsakra průser. A pak se objeví články o tom jak uprchlickou krizi řídi USA, RF, Čína, Assad, ilumináti nebo snad vesmírní ještírci. EU poltitici si přece vedou tak rozumně, to jim jen někdo háže klacky pod nohy. 

Autor: Milan Zavala | pátek 13.11.2015 1:57 | karma článku: 43,43 | přečteno: 2879x