Tak už i král Abdullah varuje Evropu před IS

i když je to stejně jedno. Řekl saúdský vládce že za měsíc mají islamisté v plánu udělat nějský větší brajgl v Evropě. Ví Allah zdali se to stane, nicméně chalifát se utěšeně zvětšuje. Peníze a vervu do boje mají, všechna čest. Ba jsou i velice organizovaní, což je ale problém. Pro nás.

Ted co dělat. Jsme jak ten slon v porculánu. Kam šlápneme......Někteří by byli pro otevřenou válku, a Evropa by dnes už byla ochotná bojovat, úplně do posledniho amerického vojáka a do posledního dolaru.

Jenže to se nestane, Obama do toho už naplno nepůjde. Vyjde to nastejno. Bush vlítnul do Iráku jak namydlenej blesk, a pak Obama odešel se slávou jak se to tam vyhrálo. Pokud by se to opakovalo, a něco takového se vyhrálo, což je velice nepravděpodobné, byl by čásek klid, a pak znovu a hůř. Pokud většina muslimů chalifát nevítá, je to na nich si udělat pořádek. My tam nemáme co dělat, ani nevíme jak na to. To už není klasická válka které rozumíme, jedno řádné uniformované vojsko proti druhému. Situace je tam pro nás, ale i pro ostatni muslimske vlády značně nepřehledná, nikoliv pro muslimské svaté bojovníky.

Čili co se tam odehraje, na to máme minimální vliv. Na co ale ještě - zatím - vliv máme, je udělat si pořádek doma. A není to lehké. Dám jen příklad - v Belluno (Veneto), v severní Itálii,  muslimstí inmigranti kteří žijí v útulku pro uprchlíky, se bouří. Italské jídlo už jim nechutná a vyžadují jídlo z jejich zemí. Nedovedu si představit situaci, kdy by mě bývali jakožto uprchlíka živili, jídlo jsem si musel sehnat sám. A kdyby to ale dělali, tak abych si vyžadoval knedlíky a makové koláče protože jsem tak zvyklý. A oni s touto ideologíí zaplavují Evropu, která si to nejen nechá líbit, ale vychází jim vstříc jak jen může.

Pak se požaduje více, a hloupý kdo dává, hloupější kdo nebere. Evropa jim dává ještě dříve než si o něco řeknou. Nejsme přece rasističtí islamofobé. Těchto muslimů přichází do Evropy denně na stovky. A nepřicházejí se přizpůsobit, alespon ne všichni.

Takže pokud se chalifát utěšeně rozroste, moc s tím nenaděláme. Jenže oni mají už své lidi v Evropě, svoji pátou kolonu, své sluníčkáře, a netají se s tím  že toho využijí. Prostě Islám se vrací ke svým kořenům. Nebude to poprvé co budou chtít ovládnout Evropu. Ale ještě dříve než se objeví u bran Vídně, bylo by na čase jít také ke svým kořenům. Evropa má také právo na svoji jinakost, na svojí kulturu, zvyklosti a odlišnosti. Zatím si ta dnešní Evropa sama sobě toto právo upírá.

Jen zbývá doufat že nedojde o otevřené válce, že se muslimové dostanou do křížku mezi sebou, protože nevím jak bychom s naší ohleduplností k různým odlišnostem a našim opatrným bojem ustáli.

Autor: Milan Zavala | středa 3.9.2014 3:25 | karma článku: 33,98 | přečteno: 1641x