Proč Putin ovládne mezinárodní scénu

Protože mu Obama uvolnil místo. Tradičně to byla Amerika která udávala tón a byla takový mezinárodní polda ke kterému se vzhlíželo s nadějí pokaždé když byl nějaký mezinárodní průser. Této role se Obama zřekl, a tak se jí zhostil 

Putin, a minimálně do příštího roku se mu bude dařit. Pamatuji se jak jsem už dávno četl The Holcroft covenant, (Robert Ludlum), a říkal jsem si - bože to je ale hovadina - ale co také na letišti nebo v letadle číst, že? Prostě je to o tom jak nacisti ovládnou svobodný svět, stačí jim k tomu pár set ulitých milionů, podplácet novináře, a vychovat pár mladých lidí v duchu národního socialismu, jeden z nich se stane presidentem US, a  z těch mladých se ani nestanou hippisáci.

Pochopitelně nevěřím na nějaké ďábelsky provedené spiknutí, to je pro říši filmů a románů, ale ten Obama se nějakou náhodou dostal do Bílého Domu, a já (a miliony jiných) mám dojem že je to krypto - muslim, sice nemůže udělat z USA muslimskou kolonii, takovou moc president nemá, ale škodit může. A škodí. 

Sabotuje kde to jde, před pár dny si státy v USA odhlasovaly že muslimské urpchlíky brát nebudou, a on to vetoval. Muslimské uprchlíky bere, křesťany posílá zpět. Byl to on kdo chtěl pomoci těm hodným rebelům sesadit Assada, to mu zase zatrhli v senátu, dodnes nechce nic moc podnikat proti ISIS, ale už ho do toho doma nutí, tak to alespoň brzdí jak může. 

Takových detailů je více jak dost. Stačí sledovat zprávy z Bílého Domu. Není divu že Trump a Carson si už dovolí navrhovat věci které by si ještě nedávno nikdo nedovolil jen vyslovit. Což znamená jen jedno, Američanům dochází trpělivost, ale Obama jde od válu příštím rokem, a to už se vydrží. Clintonová sází na politickou korektnost, a její ujíšťování že muslimové nemají naprosto co dělat s terorismem ji asi moc hlasů nezíská. Republikáni už veřejně mluví o tom že se Merkel zbláznila. Sice to říkají diplomatickou řečí. 

Takže Putin je nedělňátko. Tomu chlapovi hrajou karty do ruky, aniž by musel hnout prstem. Přiblblí vůdci EU - dožraný lid. Krym mu spadl do klína bez boje, na Ukrajinu se už vykašlal a jde pro větší sousto. A na druhé straně oceánu chlápek který dobrovolně vzdal americkou vedoucí úlohu v mezinárodní politice. Buď je to opravdu pitomec, a nebo to opravdu dělá schválně, a tak se omlouvám že jsem si myslel že Ludlumovo akční oddechový román je naprostá kravina.

Autor: Milan Zavala | neděle 22.11.2015 1:21 | karma článku: 39,06 | přečteno: 1312x