Proč by Andělka měla odejít ze scény a proč si přát aby president Xi Jinping se dlouho udržel u vesla

Každý vůdce národa, i ten nejlepší, má svůj bod zlomu. Vést osudy lidu každého smrtelníka vymačká jak citron. A přijde bod zlomu a i ten nejlepší začne dělat  kraviny. Vždy jsem si myslel že když poslali Churchilla a Thatcherovou

do penze, že to byl nevděk. Možná, ale kdyby zůstali u moci už by také začali dělat blbosti. V historii je spousta příkladů. Zde jen pár.

Hitler - výborný kancléř, který měl gule na to aby přestal platit ty nesmyslné válečné reparace, které zubožily obyčejné lidi. Kdyby ale v Německu vyhlásili volby poté co Hitler se zasloužil o ten rozmach, a Němcům se už žilo dobře, a do čela se dostal pak kdokoliv, tak by to bývali vyžrali. Bylo by dobře jim a ostatním. Hitlerovi hráblo ještě více, a vše poslal do kopru. A úplně zbytečně.

Putin - nelze mu upřít že Rusko pozdvihl, pravda, ne pro všechny, ale i ti dole si začali vést lépe. Má obrovské zásluhy, o těch už tu psali jeho obdivovatelé, tak si to zjistěte. Ale poté co mu Krym tak nádherné a nečekaně, možná i pro něj, spadl do klína, tak mu také hráblo, a musel si měřit svaly na Ukrajině, a přesto že Ukrajina je megabordel, už se nedaří. To je ten bod zlomu, měl jít na daču, užívat si se ženskejma, a občas dát radu novému gosudarovi. Bohužel pro Rusko se nestalo. A ta hybridní válka je také naprosto zbytečná. Hlavně pro Rusko.

Merkel - úžasná kancléřka, všechna čest. Vytáhla už prosperující Německo do úžasných výšek. Vyrovnaný rozpočet, skoro žádná nezaměstnanost, klid, choutky na války nulové, doma i v zahraničí, spokojenost, i to Řecko utáhli daňoví poplatníci bez úhony, a klidně by utáhli i Itálii nebo Portugalsko kdyby na to přišlo, aniž by si museli od huby utrhnout jedno pivo. Ale ten zatracený bod zlomu. Anděle napadlo si pozvat tisíce, statisíce, poté miliony nájezdníků. A přesto že se s nima chce podělit se sousedy, ti sousedi nějak nechtějí, a nájezdníci teprve ne. A jako vždy, když to Německo v té přelidněné Evropě a s mnoha sousedy posere, ten jejich průjem pocáká všechny okolo. Už je u válu prostě dlouho a je to jen smrtelnice. A vše co se zákonitě stane zase to bude úplně zbytečný srab kterému šlo předejít. 

A zrovna pročítám diskuzi ve španělských novinách, co se imigrace týče. A ejhle! Česko a okolí, vyjma Německa je pro ně dost za obzorem, není zájem, ale dost lidí si všímá Visegrádské skupiny. A zmiňují se s respektem, jeví se jim ta čtyřka jako státy které ještě neztratily soudnost. Kéž by to byla pravda. Maďarsko si s Německem hraje na hodného a zlého poldu, Maďarsko je pro svět ten špatenka. 

A proč to všechno? Ať nechají nájezdníky projít, ale pak ať se Čtyřka spojí, a dupne si aby jim tam Němci násilím neposílali ty co už nebudou s to uživit, a bude se jim to tam bouřit. Společně má ta Čtyřka také velkou moc, a Anděla by ostrouhala. 

A proč si přát aby Xi Jinping zůstal dkouho u koryta?  Protože Čína už moc zaclání, zatím je to dobré, ale jak to v Evropě koulujou, včetně Putina, tak si Čína zase dělá laskominy na Sibiř, stačí aby jí ukořistila jen kus, a je to supermegavelmoc. Ono už je jich i takhle dost, a jsou stále vlivnější, roztahují se po Africe a Jižní Americe. A čeho je moc toho je příliš. Takže si přejme pro čínského presidenta ať se tam drží dlouho. A bod zlomu rozhodně přijde. Jen ať Čína zůstane alespoň tak jak je.

 

Autor: Milan Zavala | neděle 6.9.2015 17:09 | karma článku: 34,03 | přečteno: 1159x