Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

P80e30t65r 98K44ř70í64ž

6. 9. 2015 22:42

Autor má pravdu. Zastávání vládnoucí pozice by mělo být časově omezeno. K odtržení od reality dojde nakonec patrně vždy. Dobrý námět k úvaze, zda by v každé zemi neměla existovat nemilosrdná klauzule určující, že státník musí svou funkci po nějaké době definitivně opustit, ať byl sebelepší. Pro zdravý vývoj společnosti je to zřejmě nezbytné.

1 0
možnosti
MR

Proto uz v USA president muze byt znovuzvolen pouze jednou a slus. V Mexiku ani jednou a dobre delaji

1 0
možnosti
MP

Celkem rozumné pohledy na věc. Jen s tou Ukrajinou bych řekla, že v tom má prsty i víc subjektů, než jen Rusko. Pro Rusy má UA strategický význam a určité věci nemohli připustit ani za cenu ztráty světové popularity, na což Rusáci až tak nehrají.

Velmi mne těší, že si Visegrádské čtyřky všimli i za Atlantikem. Jen se vsadím, že to bude Česko, kdo to pokazí. To už věřím víc Polákům, navzdory jejich jisté zaslepenosti. Na ten EU spolek platí jedině důslednost a drzost (předvedli Řekové - nehnuli s nima). Uprchlíci se prosazují taky jen díky drzosti. Islamisti si chodí válčit a v Dánsku (nebo kde) jim chystají div ne psychoterapeutické kurzy po návratu z vejletu.

Takže bych řekla, že Čtyřka klidně může vzdorovat, nikoho si nenechat nalifrovat (chtěli jste je, lákali jste je, nechte si je), sem tam zavyhrožovat a bruselisti se na nic nezmůžou. Ani z toho spolku nás nevyhodí, nemají na to páky, dodržujeme zákony.

4 0
možnosti
Foto

Pane Milane, je mi líto, že zase budeme ve sporu, ale já to s tou Ukrajinou vidím jinak.

Ne Rusko, ale USA a Západ cítily v Ukrajině snadnou kořist. Naštvaní lidé, ochotní vykopat Oligarchy a k tomu příslib světlých zítřků v EU.

Takže, aniž by se kdo zajímal o zájmy Ruska, resp. každému, kdo má mozek, muselo být jasné, že vše proti Rusku směřuje a přesto byl spuštěn Majdan.

Ať vypráví mé zesnulé babičce, že to vše byli dobrovolníci a mrzli tam pro dobro věci.

Takže, když vynecháme Krym, který opravdu a jediný, nikoli Kosovo, je "sui generis", tak podpora separatistů na Východě Ukrajiny byla pro Putina jediným východiskem, jak zase obnovit rovnováhu sil.

6 4
možnosti
MR

takze, naslibovali hory doly Ukrajine, cimz poskodili Rusko. Zajimave.

2 0
možnosti
PK

Doufám, že chápete FDJ "Merkel" jen jako symbol určité klaky a ne mozek. I Německo není jednotné a kvalitní bavorák Stoiber byl pro ostatní Horsty "nebezpečný". Jinak jsem si myslel,že ten volný pohyb pracovních sil, přinese např. pohyb nezaměstnaných mladých z jihu (Španělsko) nebo východu do Němec, kterým prý bude chybět 50 tisíc pracovníků ročně. Asi se rozhodli jinak.

2 0
možnosti
MR

diky za prispevek. Ale ano, vim , nikdy nikdo nevladne uplne sam a je to ta klaka, ale stale jsou to smrtelnici, a po case se uplne rozvedou se skutecnosti, z tech vysek neni videt dolu a uz se o to nesnazi. Citi se bohove na Olympu. A pak to konci padem.

6 0
možnosti